וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כפתור מצוקה

TECH

26.8.2014 / 16:07

קיללו אתכם באינטרנט? איימו עליכם? פתחו נגדכם קבוצה? פשוט תלחצו על כפתור וארגון "הכפתור האדום" כבר יטפל בעניין במקומכם

מתוך סרטון הקמפיין של "הכפתור האדום". יוטיוב, צילום מסך
מתוך הקמפיין/צילום מסך, יוטיוב

בשבוע הבא הילדים חוזרים לבית הספר, אבל הם כבר מזמן לא חוששים מהבריון המגודל שמחכה להם ליד הברזיה בהפסקה. לא רק ממנו, בכל אופן. תופעת הבריונות ברשת הולכת וגדלה משנה לשנה, והיא קיימת הרחק ממסדרונות בית הספר - בעמודי הפייסבוק של התלמידים וברשתות החברתיות.

קשה לאבחן בדיוק איפה מסתתרת הסכנה: בכל מקום ברשת שמאפשר שיתופי תכנים, יכולים בריוני הרשת לפעול ולהיטפל לקרבנותיהם. זו יכלה להיות קבוצה פוגענית בפייסבוק, הפצת שמועות מרושעות בסיקרט או בפורומים (אפילו פורומים תמימים למראה), או שיתוף סרטונים מביכים דרך אתרים מתאימים. באתרים כמו פייסבוק יש אפשרות להתלונן על קבוצות ועל סטטוסים, אבל הטיפול בתלונה עלול לקחת זמן רב, שבו הנזק רק יגדל.

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
פוסט בסיקרט שהוסר על ידי "הכפתור האדום"/מערכת וואלה!, צילום מסך

בדיוק בגלל זה הקימו שלושה סטודנטים מהמרכז הבינתחומי הרצליה - אלון בר דוד, עדי זוטא ולירון פטאו - את "הכפתור האדום". מדובר בפרויקט חברתי שנועד לתת מענה מהיר ככל האפשר לפרסום פוגעני ברשת.

"הכפתור האדום" מספק תוסף מיוחד לגוגל כרום, המשמש כ"לחצן מצוקה" למעשי בריונות וירטואליים. לאחר הורדת התוסף לדפדפן גוגל כרום, יופיע כפתור אדום בשורת התפריט. בפעם הבאה שתיתקלו בפרסום פוגעני - איומים, סרטונים פוגעניים, קבוצות שנאה, הטרדות וכו' - פשוט תלחצו על הכפתור: צילום מסך של העמוד יישלח באופן אנונימי לחברי הארגון, אשר יבדקו את התלונה ובמקרה הצורך יפעילו את כל הכלים שברשותם כדי להסיר באופן מיידי את התוכן מהרשת. במקרי הצורך יפנה הארגון למשטרה או לרשות הרווחה. לדבי מנהלי "הכפתור האדום", לא משנה אם זה פייסבוק או פורום נידח וקיקיוני לאיסוף קלפים: הם כבר יטפלו בהם.

הקמפיין של "הכפתור האדום" מקודם בשיתוף עם ערוץ הנוער ZOOM , ואתמול עלה לרשת התשדיר הרשמי שלו בכיכובם של השחקנים עומר דרור ושיר מורנו, אשר הופק בהתנדבות וישודר בערוץ ZOOM:

sheen-shitof

עוד בוואלה!

זה כל כך טעים ופשוט: מתכון לבננות מקורמלות

בשיתוף חברת גליל

אלון בר דוד, ממקימי היוזמה ומנכ"ל שותף, מספר כי הם מקבלים עשרות פניות מדי יום, וכי עד כה 10 מקרים הגיעו למשטרה מחשש להתאבדויות. הם עובדים בשיתוף פעולה עם פייסבוק וסיקרט, ובמקרי הצורך פונים חברי הארגון לשתף פעולה גם עם איגוד האינטרנט הישראלי. "רוב התכנים המדווחים הם מפייסבוק", אומר בר דוד, "אם כי יש גם מקרים של פרסום פוגעני באתרים קטנים יותר, ואז אנחנו עושים הכול כדי להגיע למנהלי האתר ולהפעיל עליהם לחץ שיסירו את התוכן המדובר".
במקרים של אתרים קטנים שקשה לאתר את בעליהם זה מובן, אבל למה אני צריכה את הכפתור האדום גם בפייסבוק, ששם יש מערכת מובנית של טיפול בתלונות?
"לא תמיד הם מטפלים מהר בתלונה. אם אנחנו רואים שהתלוננו בפייסבוק והדיווח לא הוסר, אנחנו מפעילים את הקשרים שלנו. אנחנו בקשר עם המשרדים הראשיים של פייסבוק ויכולים גם להביא לכך שהפרסום ירד תוך 24 שעות. בנוסף, לא כולם יודעים איך לדווח בפייסבוק".
מה לגבי טוקבקים פוגעניים באתרי תוכן? גם על זה אפשר לדווח בכפתור האדום?
"על הכול. אנחנו נפנה לאתר ונבקש שיסירו את הטוקבק".

קבוצות פייסבוק פוגעניות שהוסרו על ידי "הכפתור האדום":

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
אין תמונה/מערכת וואלה!, צילום מסך
אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
אין תמונה/מערכת וואלה!, צילום מסך
אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה!
אין תמונה/מערכת וואלה!, צילום מסך

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully