וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מי צריך אוזניות מחשב ב-200 דולר?

רייזר הצליחו לייצר אוזניות מחשב עם חמישה רמקולים בכל אוזניה, שמספקות צליל 7.1 אמיתי. אך האם הן שוות את הכסף?

לחברת רייזר, אחת מיצרניות ציוד הגיימינג הפופולריות בעולם, יש חיבה לייצור מוצרים ראשונים מסוגם. עכבר גיימינג לשמאליים, עכבר עם 12מקשים ייעודיים למשחקי תפקידים, מחשב קונספט בשם Switchblade שמטרתו לשלב בין קונסולה ניידת לבין מחשב משחקים - ועכשיו גם האוזניות הראשונות שמספקות צליל "אמיתי" של שמונה ערוצים (7.1).

אם מעולם לא חשתם צורך עמוק להבין מה זה "7.1", נסביר כי הכוונה היא לשבע נקודות נפרדות מהן הצליל מגיע, יחד עם סאבוופר שמטרתו ליצור באסים (והוא ה-.1 כאן). המטרה היא לשדרג את חווית הצפיה בתוכן, כמו בקולנוע, כשירי מימין לגיבור באמת נשמע מימין למסך, וצעדים שמגיעים מאחורה אכן יישמעו מאחורי הצופה. כשמדובר במערכת קולנוע ביתית, לשים שבעה רמקולים זה עניין של מחיר והתקנה. באוזניות, לעומת זאת, המצב שונה.

אוזניות 7.1 שיש כיום בשוק מנסות לדמות את הצליל עם יחסית-מעט רמקולים, וטריקים חישוביים כמו השמעת ערוץ אחורי פשוט בעוצמת צליל נמוכה יותר. רייזר היא הראשונה שבאמת הצליחה לדחוף חמישה רמקולים לכל אוזניה - ערוץ קדמי, ערוץ אחורי, ערוץ סנטר, ערוץ צד וסאבוופר. קוראים למוצר הזה Razer Tiamat, והאוזניות המפלצתיות האלה מגיעות עם תג מחיר גבוה מאוד בהשוואה למתחרים - כ-200 דולרים.

לא מתקמצנים על עיצוב או חומרים

Tiamat הן כנראה אוזניות המחשב הגדולות ביותר שיצא לנו לבדוק, מה שלא מפתיע בהתחשב בצורך להכניס חמישה רמקולים לכל אוזניה. מעבר לכך, הן גם בין המרשימות שראינו. קרב עיצובי שככל הנראה התרחש ברייזר בין האנשים שרצו אוזניות חצי-שקופות כדי להראות את הרמקולים לבין אלה שרצו אוזניות שחורות הסתיים בכך שהאוזניות אמנם שקופות, אך באריזה תקבלו פאנלים שחורים שנצמדים ל-Tiamat באמצעות מגנטים ומסוגלים לכסות את החלונות האלה. ובכלל, נראה כי אנשי רייזר לא חסכו בכלום - יש כאן לא סתם רצועת פלסטיק עליונה אלא גם רצועה רכה משנית שעוטפת את הראש שלכם; האוזניות עצמן מרגישות נוחות מאוד; והמיקרופון המובנה נשלף מאחת האוזניות ככה שתוכלו להחביא אותו כשאתם לא משחקים.


מעבר לכך, יש כאן כבל מאוד ארוך ובנוי היטב עם ציפוי בד, ויחידת בקרה גדולה ונוחה ששולטת על האוזניות, ונותנת לכם לבחור אם לנתב את הסאונד אליהן או אל הרמקולים. זה פתרון נפלא לאנשים שאין להם כוח לחבר ולנתק את האוזניות כל הזמן. מעבר לכך, מאפשרת יחידת הבקרה לשלוט על עוצמה של כל ערוץ צליל בנפרד. בנוסף, ניתן לבחור בה האם לנתב לאוזניות צליל 7.1 או צליל סטריאו, והאם להשתיק את המיקרופון.

ומה עם הנוחות? למרות שהאוזניות נראות גדולות מאוד, הן נוחות מאוד ללבישה, מספקות סינון רעשים טוב למדי ולא פחות חשוב מכך - לא גורמות לאוזניים שלכם להזיע יתר על המידה בקיץ הישראלי. הסיבה לכך היא שרצועת הספוג דולה מספיק כדי לעטוף את האוזן בלי לגעת בה יותר מדי.

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה
אין תמונה/מערכת וואלה, צילום מסך

עושות את העבודה

אך אוזניות האלה לא נועדו להיות אביזר אופנתי, כי אם גאדג'ט למחשב, והשאלה האמיתית היא איך הן מבצעות את המשימה העיקרית שלהן - לספק לכם צליל 7.1 לתוך האוזניים. קודם כל, אתם צריכים להבין שעבור מרבית המחשבים, קניית האוזניות האלה היא לא הדרישה היחידה כדי להפיק שמונה ערוצים מבאטלפילד 3 או תוכן תומך אחר. לפני כן, תצטרכו גם כרטיס קול תומך, שעולה לכל הפחות 200-300 שקלים.

החלק המפתיע ביותר ב-Tiamat הוא עד כמה הן נשמעות טוב בתוכן תומך, גם אם זה תוכן 5.1 ולא 7.1. אם מעולם לא חוויתם את המשחקים שלכם עם משהו מעבר לאוזניות רגילות או שני רמקולים, אפשר בהחלט להגיד שהעולם מתעורר לחיים. אתם באמת מצליחים להבין מאיפה הצליל מגיע, ולשמוע פרטים שבאוזניות רגילות פשוט לא ניתון להבחין בהם. צעדים, רעשים מינוריים, זיהוי תנועה - כל אלה משפרים את החוויה, ואחרי חצי שעה משחק בצורה כזו, אם תעברו בחזרה לרמקולים, תבינו שמשהו משמעותי מאוד חסר.


המיקרופון המובנה פחות איכותי מהאוזניות עצמן, אך בכל זאת טוב מספיק בשביל צ'ט קולי בתוך המשחקים או שיחות בסקייפ. וחסרון נוסף באוזניות האלה הוא בכך שמחוץ לתחום בו הן ממש טובות - הסראונד, הן לא משתוות לאוזניות סטריאו ברמת מחיר דומה. ב-200 דולרים תוכלו לקנות אוזניות הרבה יותר טובות אם כל מה שאתם רוצים לעשות זה לשמוע מוזיקה. זה לא ש-Tiamat גרועות בהשמעת חומרי סטריאו, והבס שלהן נפלא, אך ניכר כי זו לא המטרה שלהן.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

התהליך המסקרן של מיחזור אריזות מתכת

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

וזו בדיוק השאלה - האם אתם רוצים אוזניות גיימינג שרוב השימוש שלהן יהיה באמת עבור משחקי מחשב? אם כן, ה-Tiamat הן מהאוזניות הטובות ביותר שיש בתחום הזה, הן בזכות הסאונד והן בזכות הנוחות - מנוחות האוזניות עצמן ועד ליחידת הבקרה שמשדרגת את החוויה.

לדף האוזניות באתר Razer
האוזניות צפויות להגיע גם לרשת באג.

  • עוד באותו נושא:
  • רייזר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully