"צה"ל הכריז על מלחמה דרך טוויטר" כתבו מספר בלוגים אמריקאים בשעות האחרונות, עת הם מתייחסים למתקפה המתואמת-היטב של חשבונות השייכים לאנשי דובר צה"ל בטוויטר, פייסבוק, פליקר ויוטיוב מהרגע בו נודע על חיסול אחמד ג'עברי.
כלי התקשורת דיווחו כי הוידאו של החיסול פורסם מהר מאוד ביוטיוב - זאת בניגוד למקרים קודמים, הן של צה"ל והן של צבאות כמו ארה"ב - בהם נדרשו שעות ארוכות, אם לא ימים, כדי להפיץ סרטון כזה. בנוסף, הכינו בדובר צה"ל אינפוגרפיקה שמציגה את פשעיו של ג'עברי, אשר החלה להיות מופצת ברשתות חברתיות רגעים ספורים אחרי החיסול.
בינתיים, זוכה סרטון החיסול ליותר מ-175 אלף צפיות, ולתמונת החיסול יש יותר מאלף שיתופים בפייסבוק. בכלי התקשורת בחו"ל קוראים לזה 'אחד המקרים הראשונים בהם מלחמה מדווחת בשידור חי ברשתות חברתיות', תוך שימוש במומחי מדיה חברתית. וכך, לפחות ברשת המיקרו-בלוגינג טוויטר, הגיעו התגיות המקושרות למבצע בעזה לראש הנושאים החמים בטוויטר בכל רחבי העולם.
בו בזמן, חלק מכלי התקשורת הצביעו על כך שמדובר במערכת יחסי ציבור ולא בדיווחים עיתונאיים. מעבר לכך, הדיווח אודות הנושא בבלוג הטכנולוגיה AllThingsD מעלה סוגיה בעייתית שנובעת מהשימוש של דו"צ בשירותים בינלאומיים כמו פייסבוק וטוויטר. אלה כוללים תנאי שימוש שלא תמיד מסתדרים עם האופי האלים של פעילות צה"ל. כך, למשל, תנאי השירות של טוויטר אוסרים על ציוצים שמאיימים באלימות ואילו יוטיוב לא מאפשר להציג סרטונים בהם מוצגת אלימות גרפית. בינתיים, בכל אופן, הדיווחים לא הוסרו.