אחד הדברים אותם הייתי ממש רוצה זה זוג עיניים על הגב. טוב, לא באמת, אבל קצת חבל לי שגם אם משהו מעניין קורה סביבי, יש סיכוי של יותר מ-50 אחוז שלא אראה את זה בגלל שהעיניים שלנו מסוגלות להסתכל רק לכיוון אחד. אותו הדבר קורה כשאנחנו מצלמים איזשהו אירוע במצלמת וידאו - יש סיכוי לא קטן שנפספס את הדבר שבדיעבד מסתבר שיא האירוע אותו מאוד רצינו לשמור.
מכשיר שיכול לבוא לעזרתנו הוא ה-Dodeca 2360 של חברת Immersive Media - אותה החברה שסיפקה לגוגל את הציוד בעזרתו הם צילמו את הרחובות בערים הגדולות בארצות הברית. המערכת עליה אני מדבר היא מצלמת וידאו בצורת כדור, בעלת 11 עדשות ו-4 מיקרופונים, שמסוגלת להקליט וידאו ברזולוציה של 2400x1200 עם 30 פריימים לשניה. הטווח אותו המערכת מצלמת הוא 360 מעלות אופקיות ו-290 מעלות אנכיות, כך שכמעט ואין סיכוי לפספס את התמונה השווה ביותר.
המצלמה עצמה שוקלת כ-1.2 קילוגרמים, אך המערכת כוללת גם את יחידת הבקרה והיחידה המקליטה, בה כל החומר מועבר לכוננים קשיחים (ניתן להקליט עד 3 שעות). יחד עם כל אלה, שוקלת ה-Dodeca 2360 כ-12 קילוגרמים - לא מעט, אך עדיין בתחום של ציוד נייד. ומעבר לכך, ניתן גם להקליט יחד עם התמונה נתוני GPS בשביל שתדעו בדיוק איפה צילמתם. באתר הרשמי לא מצויין המחיר של הערכה - ואני מאמין ההגדרה "זולה" לא תתאים לה, אך תחשבו כמה מגניב יהיה אם תוכלו לנסוע ברכב ולדעת שכשתחזרו הביתה, תוכלו לראות את כל אותם הדברים המעניינים שהתרחשו סביבכם, אותם פספסתם.
