וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סתם, כי בא לי להאט

23.7.2002 / 13:40

לקוחות האינטרנט המהיר של net.012 פתחו בדיון אינטרנטי סוער על כך שהחברה מגבילה במכוון את קצב ההורדה למי שמשתמש בתוכנות שיתוף קבצים, כמו קאזה. ממוקד התמיכה של החברה נמסר כי כבר אפשר לחוש בשיפור משמעותי

ספקית האינטרנט net.012, מגבילה את מנוייה הגולשים באינטרנט מהיר, המשתמשים בתוכנות שיתוף קבצים, דוגמת קאזה. מנויים רבים פנו למחלקת התמיכה של החברה והתלוננו על קצב הורדת קבצים נמוך. חלקם אף פנו למערכת וואלה! בעניין. הנושא הפך לדיון פעיל וער בפורומים השונים, בעיקר באתר רוטר.נט.

net.012 הגבילה את השימוש בתוכנות שיתוף הקבצים, כחלק ממדיניות החברה. היא לא הודיעה למנוייה על ההגבלה, וכשאלה פנו והתלוננו נענו כי מדובר בתקלה טכנית שתטופל. עידן (השם המלא שמור במערכת), אחד הגולשים שפנה למערכת וואלה!, טוען כי פנה כבר בשבוע שעבר לתמיכה של net.012 והתשובה שקיבל היתה: "מדובר בתקלה טכנית שתסודר בקרוב". בפניה שנעשתה על-ידינו היום, קיבלנו תשובה מנציגת השירות של net.012 כי "הבעיה סודרה והחל מהיום אפשר לראות שיפור משמעותי".

ספקיות האינטרנט המהיר סובלות מהמשתמשים הכבדים, שנשארים מחוברים זמן ארוך בהרבה מהממוצע ומורידים מדיה וקבצים גדולים מאוד, כמו סרטים ומשחקים (מלאים, לא דמו). נושא "המשתמשים הכבדים" אף עלה בדיון ועדת האינטרנט בכנסת, כשזו דנה במחירי חבילות הגלישה באינטרנט המהיר. ברוב המקרים, מנויים מסוג זה גורמים להפסדים ולא לרווח, בגלל דמי המנוי הקבועים ("חופשי חודשי"). מעבר להפסד הכספי, משתמשים כבדים יוצרים עומס על רוחב הפס, והמהלך של net.012 נועד, ככל הנראה, להוריד את העומס הזה. הדרך בה נעשה המהלך, כמו המהלך עצמו, לא מצא חן בעיני הגולשים שהביעו מחאה באמצעות האינטרנט. על פניו, נראה כי הכוח של הגולשים היה חזק יותר הפעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully