הפורצים הצליחו להוריד מספר לא ידוע של גרסאות נסוי של חלונות, ביניהן הגרסה העתידית של חלונות XP ושל גרסת השרת של חלונות .NET Server בנוסף על הגרסאות הללו, מכיל השרת תוכנות של החברה שעדיין לא נחשפו.
בהודעה שפורסמה על ידי דובר החברה נמסר כי הפורצים לא הצליחו להגיע לקוד מקור של חלונות. לטענת החברה, כל שהפורצים הצליחו להשיג הן גרסאות בטא של גרסת חלונות העתידית. החברה המליצה לבוחני הבטא שלה להחליף את הסיסמאות שלהם באופן מיידי. הדובר סירב לפרט אם ננקטו צעדים בשילוב רשויות החוק וכן את הצעדים שננקטו לאבטחת האתר.
הודעה שהגיעה לאתר ה Inquirer באנגליה מסרה כי קבוצה המכנה את עצמה iFLUNCE הודיעה כי היא אחראית לפריצה.
מסתבר כי בנוסף לגרסאות הניסוי, הפורצים הצליחו להשיג גם גישה לחוות הדעת של הבוחנים ומפתחות מוצר הדרושים להתקנת גרסאות הניסוי. מפתחות "פנימיים" כאלו הופצו בעבר כאשר מיקרוסופט השיקה את חלונות XP. בעזרת המפתחות הללו הצליחו רבים להתקין את התוכנה ללא צורך ברשיון. רק לאחר הוצאת גרסת העדכון SP1 לחלונות XP הצליחה מיקרוסופט להתגבר על הבעיה.
פריצה לאתר הבטא של מיקרוסופט
רועי שלומי
17.10.2002 / 15:32