פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כבר לא רק למארק צוקרברג: פייסבוק משחררת את מחיקת ההודעות במסנג'ר

      באפריל האחרון נתפס מארק צוקרברג ובכירים נוספים בפייסבוק שמחקו הודעות במסנג'ר של פייסבוק. האפשרות לא זמינה לכלל המשתמשים אלא רק "לבכירי החברה". כעת החברה משחררת את הכלי החדש שזמין כרגע רק במדינות נבחרות ובקרוב אולי גם יגיע לישראל

      פייסבוק מסנג'ר (ShutterStock)
      כבר לא רק למארק צוקרברג. (צילום: ShutterStock)

      אחרי חודשים של בדיקות ונסיונות, בפייסבוק החלו לשחרר את אפשרות מחיקת ההודעות בכמה מדינות נבחרות. כרגע האופציה זמינה אצל משתמשים בקולומביה, פולין, בוליביה וליטא ובהמשך צפויה להיות זמינה עבור משתמשים נוספים, כמו גם בישראל. זה היה רק עניין של זמן עד שפייסבוק תטמיע את האפשרות שזמינה כבר היום בווטסאפ שללא ספק: חסכה לא מעט פאדיחות. אולם בניגוד לווטסאפ שאפשרות המחיקה זמינה לעד שעה ו-8 דקות, נראה שבמסנג'ר הזמן הולך להיות קצר הרבה יותר ויעמוד על עשר דקות בלבד, זמן קצר הרבה יותר מהווטסאפ.

      התכונה התגלתה כבר בשבוע שעבר על ידי אחד ממשתמשי השירות שזיהה את האפשרות למחיקת ההודעות. נראה שפייסבוק לא הייתה כל כך זהירה וציינה בעדכון הגרסה באייפון את התכונה העתידית תחת: "זמין בקרוב". האפשרות למחיקת הודעות עבור שני הצדדים בשיחה, עמדה על הפרק מאז חודש אפריל, מיד אחרי שפייסבוק הודו במחיקת הודעות שאותן שלח מנכ"ל החברה, מארק צוקרברג. עוד בחודש שעבר פייסבוק החלה לבדוק את התכונה החדשה, שם האפשרות נחשפה בפעם הראשונה. פייסבוק הינה הרשת

      מחיקת הודעות בפייסבוק (יח"צ , צילום מסך)
      מחיקת ההודעות במסנג?ר: בדיוק כמו בווטסאפ. (צילום: פייסבוק)

      עוד דווח כי פייסבוק עובדת על אפשרות למחיקת הודעות מתוזמנת, בדומה לאופציה הקיימת בטלגרם וסנאפצ'אט. כך יוכלו המשתמשים לבצע "התכתבות פרטית" שלא תשאיר שום עקבות. בטלגרם ניתן לקיים שיחה ולהגדיר פרק זמן שנע בין דקה ועד לשעות עד שההודעות ימחקו מהצ'אט של שני הצדדים. מדובר בכלי שעשוי לשפר את תדמית פיסיבוק בנושא הפרטיות. האפשרות החדשה עובדת בדיוק כמו בווטסאפ: לחיצה ארוכה על ההודעה תעלה מסך שבו ניתן יהיה למחוק את ההודעה מכל המשתמשים. אחרי לחיצה על מחיקת ההודעות, תעלה הודעה נוספת שבה המשתמש יצטרך לאשר את מחיקת ההודעות ואחר כך היא תעלם ובמקומה יופיע הכיתוב "הסרת את ההודעה".