וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האם ה-GPS בדרך החוצה? ארה"ב בודקת חלופות חדשות

עודכן לאחרונה: 9.3.2025 / 11:14

ארה"ב חוששת מהתלות ב-GPS ובוחנת חלופות שיבטיחו מערכת ניווט אמינה יותר. נציבות התקשורת הפדרלית תפתח בהליך לבדיקת טכנולוגיות חדשות שיחליפו או ישלימו את ה-GPS הקיים, מחשש לשיבושים שעלולים לפגוע בביטחון הלאומי והכלכלי

GPS. ShutterStock
GPS/ShutterStock

נציבות התקשורת הפדרלית של ארה"ב (FCC) צפויה להצביע על יוזמה לבחינת טכנולוגיות חלופיות ל-GPS, כך הודיע יו"ר הוועדה, ברנדן קאר, בפוסט שפרסם. לדבריו, אף שה-GPS מהווה אבן יסוד חיונית בתחום הניווט, הוא אינו חסין מפני תקלות, ושיבושים בטכנולוגיה זו עלולים לפגוע בביטחון הכלכלי והלאומי של המדינה. קאר הדגיש כי קיימת חשיבות לפיתוח טכנולוגיות גיבוי שיבטיחו המשכיות במקרה של כשלי GPS. במסגרת זו, ה-FCC מתכנן לבחון מערכות חדשות של מיקום, ניווט ותזמון (PNT) שיוכלו לשמש כחלופות או כתוספות ל-GPS הקיים.

בנוסף לנושא ה-GPS, הוועדה צפויה לדון ולהצביע על שני צעדים מרכזיים בתחום טכנולוגיית החירום 911. הראשון הוא הצעה לעדכן את הכללים הנוכחיים כדי להבטיח כי מערכת החירום הדור הבא, NG911, תהיה עמידה, אמינה, ניתנת לשיתוף פעולה בין גופים שונים ונגישה לכלל הציבור. מערכת זו, המחוברת לרשת האינטרנט, צפויה להחליף את מערכות החירום המסורתיות של 911.

היוזמה השנייה עוסקת בחיזוק תקנות הדיוק במיקום בשיחות חירום ל-911. מטרת ההצעה היא לשפר את המידע הנמסר לכוחות ההצלה על מיקומו של המתקשר, כולל האפשרות לזהות בצורה מדויקת יותר את הקומה שבה נמצא האדם בתוך מבנים רבי-קומות, דבר שעשוי לשפר משמעותית את זמן התגובה והסיוע. הנושאים הללו צפויים לעלות לדיון ולהצבעה בישיבה הפתוחה של ה-FCC ב-27 במרץ.

  • עוד באותו נושא:
  • gps

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully