הוועידה השנתית של תוכנית "ניצנים" מבית עמותת "בנתיבי אודי" נערכה היום, ה-8 באפריל 2025, באקספו תל אביב, והייתה תחת הכותרת "ועידת דור העתיד לטכנולוגיה". במסגרת הוועידה התקיים האקתון הגדול בישראל בהשתתפות כ-1,000 בני נוער מהנגב והגליל, שהובילו מיזמים טכנולוגיים לפצועים במלחמת חרבות ברזל. הוועידה התמקדו בנושאים של טכנולוגיה, בינה מלאכותית (AI), הגנה וביטחון, והכשרת הדור הצעיר בתחום ההייטק, במיוחד מהפריפריה.
האירוע כלל פאנלים עם בכירים בתעשייה הביטחונית וההייטק, והציג תצוגות חדשנות של יזמים צעירים. הוועידה פתחה את תוכנית החומש "ניצנים 2030", שמטרתה להכשיר את בני הנוער מהנגב והגליל לקראת שירות צבאי משמעותי והשתלבות בתעשיית ההייטק, כולל הרחבת תחומים כמו Machine Learning, סייבר, ו-Deep Tech.
בין הפאנלים שנערכו היו: "ביטחון וטכנולוגיה: איך AI, סייבר ולוחמה מבוססת דאטה מעצבים את שדה הקרב העתידי?", ו"עתיד ההייטק בפריפריה", בו דיברו על ההתמודדות עם האתגרים בגיוס לצה"ל וההזדמנויות בשוק העבודה. בכירים בתעשייה ובחינוך טכנולוגי השתתפו בדיונים, בהם נידונו עתיד החינוך הטכנולוגי והתאמתו לצרכים הביטחוניים של מדינת ישראל.
הדוברים המרכזיים בוועידה כללו את ניר צוק, מייסד פאלו אלטו נטוורקס, מרדכי אלגרבלי מייסד שותף של עמותת "בנתיבי אודי", קרן שטיבל קציר ממערך הדיגיטל הלאומי, ואיתי גורן, מנכ"ל חברת ההשקעות בוליגו. מרדכי אלגרבלי הדגיש את חשיבות תוכנית "ניצנים" וציין את היעד של 5,250 תלמידים שיילמדו במסגרת התוכנית. ניר צוק התייחס לחשיבות של השקעה בחינוך טכנולוגי והרחבת מעגלי הכניסה לתעשיית ההייטק.
תוכנית "ניצנים" הוקמה בשיתוף צה"ל ומשרד החינוך במטרה להכשיר בני נוער מהנגב והגליל לתפקידים טכנולוגיים בצה"ל ולהקים עתודה מקומית להייטק. עם הזמן, התוכנית גדלה ומונה כיום למעלה מ-3,500 תלמידים מהנגב והגליל. עמותת "בנתיבי אודי" הוקמה לזכרו של סגן אודי אלגרבלי ז"ל ומציינת את היכולת לקדם את הפריפריה ולצמצם את הפערים בין המרכז לפריפריה.