וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווח: סמסונג צפויה להיפרד מהעט החכם בדגם האולטרה

עודכן לאחרונה: 27.4.2025 / 16:42

אחרי שהעט בגלקסי S25 אולטרה איבד את יכולות ה-Bluetooth, בסמסונג שוקלים צעד דרמטי נוסף: להסיר לחלוטין את ה-S Pen המובנה. העתיד? עט חיצוני בלבד

גלקסי S25 אולטרה. ינון בן שושן, וואלה! טכנולוגיה
רוצים עט? תרכשו אותו בנפרד/וואלה! טכנולוגיה, ינון בן שושן

סמסונג שוקלת לבצע שינוי משמעותי באחד המאפיינים האייקוניים ביותר של מכשירי הדגל שלה: עט ה-S Pen. לפי דיווחים אחרונים, הגלקסי S26 אולטרה עשוי להיות האחרון בסדרה שיגיע עם עט מובנה כחלק מהמכשיר עצמו. השמועות טוענות כי החל מהגלקסי S27 אולטרה, סמסונג תוותר על החריץ הייעודי לעט, כחלק מהכוונה לפנות מקום לרכיבים אחרים בתוך המכשיר. המהלך הזה, אם ייצא לפועל, ישים קץ למסורת שהחלה לפני כמעט עשור עם סדרת ה-Note, אשר הציבה את השימוש בעט הדיגיטלי במרכז החוויה.

המידע החדש תואם את הדיווחים שכבר מסמנים שינוי בגישה של סמסונג - כמו בגלקסי S25 אולטרה, שבו העט אמנם ממשיך להיכלל, אך איבד את יכולות ה-Bluetooth שהפכו אותו לאביזר חכם במיוחד, כלומר הוא איבד פיצ'רים כמו מחוות אוויר (Air Actions) ושליטה מרחוק.

גלקסי S25 אולטרה (משמאל), לצד גלקסי S24 אולטרה. ינון בן שושן, וואלה! טכנולוגיה
גלקסי S25 אולטרה (משמאל), לצד גלקסי S24 אולטרה/וואלה! טכנולוגיה, ינון בן שושן

לפי דיווחים, סמסונג עשויה לאמץ מחדש את הגישה שהוצגה ב-Galaxy S21 Ultra: תמיכה מלאה ב-S Pen, אך ללא חריץ ייעודי לשמירתו. בכך תוכל החברה לפנות מקום לרכיבים אחרים כמו סוללה גדולה יותר או מערך צילום מתקדם יותר.

גם בתוך החברה יש הכרה בחשיבותו של העט. אניקה ביזון, סמנכ"לית תחום המובייל של סמסונג בבריטניה, ציינה לאחרונה בראיון כי ה-S Pen הוא "חלק מהותי מחוויית האולטרה", וכי לקוחות ממשיכים לדרוש את נוכחותו. למרות זאת, השינויים בשטח עשויים להעיד שהפוקוס של סמסונג משתנה, לקראת עידן שבו עט ה-S Pen יהיה אפשרות - לא ברירת מחדל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully