וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מה הקשר בין שמן לטכנולוגיה?

טכנולוגיה של חברת "ביונד אויל" מסירה רעלים משמן משומש, מפחיתה ריחות ומזהמים, ומשפרת את איכות המזון. רופאים בכירים: פתרון מונע תחלואה ומומלץ לשימוש עולמי

ביונד אויל לעומת שמן ללא ביונד אויל. יחצ,
ביונד אויל לעומת שמן ללא ביונד אויל/יחצ

בעידן שבו המודעות לבריאות ולבטיחות מזון הולכת וגוברת, טכנולוגיה חדשה שפותחה בישראל צפויה לחולל מהפכה בתחום השימוש בשמן לטיגון עמוק - עם השלכות בריאותיות, תפעוליות וסביבתיות.

חברת הפוד-טק "ביונד אויל", שמרכזה ביוקנעם ומנייתה נסחרת בבורסה הקנדית, פיתחה פורמולה חדשנית בצורת אבקה, שמטרתה להסיר רעלנים הנוצרים משימוש חוזר בשמן - תופעה נפוצה במטבחים מוסדיים ועסקיים. האבקה גם מסייעת בנטרול ריחות חריפים, מפחיתה זיהום סביבתי ומשפרת את איכות השמן לאורך זמן.

שמן המשמש לטיגון חוזר עובר תהליך כימי שבמהלכו נוצרים תוצרי לוואי רעילים. מחקרים מצביעים על כך שבכל ביס ממזון מטוגן אנו סופגים כ-20% מהשמן - כולל הרעלים שבו. בנוסף, השימוש בשמן מזוהם גורם לזיהום אוויר במטבחים, לריח חזק שחודר לבגדים ולאוויר, ולפגיעה בריאותית בעובדים שנחשפים לאדים על בסיס יומי.

הפורמולה שפיתחה "ביונד אויל" פועלת על בסיס עקרונות של ספיחה וניקוי, ואינה מצריכה שינוי בתהליך הבישול. האבקה בטוחה למגע עם מזון, ניתנת לשילוב יומיומי ומותאמת למערכי תפעול קיימים.

"תרומה של ממש לסביבה"

רשת "פלאפל בריבוע", שמפעילה 28 סניפים, החלה להשתמש בטכנולוגיה לאחר פיילוט מוצלח. לדברי הבעלים גיא יקר: "השיפור באיכות השמן ובטעם המוצר הסופי היה דרמטי. בנוסף, הפחתנו עלויות תפעוליות ובעיות אחסון וריקון שמן".

שי מדיוני, מבעלי חברת "פאנדנגו", המומחית למחזור שמנים, מדגיש את היתרון האקולוגי: "השימוש באבקה מפחית את הצורך באחסון ואיסוף שמן משומש, חוסך כוח אדם, ומונע זיהום קרקע - תרומה של ממש לסביבה".

לתמיכה במדע הרפואי מצטרפים שני רופאים בכירים. פרופ' אורן פרוכטר, מנהל מחלקת ריאות בבית החולים וולפסון, מזהיר מהסכנות לעובדי מטבח: "הם שואפים אדי טיגון רעילים במשך שעות ומסתכנים במחלות נשימתיות וסרטן". לדבריו, הפתרון של "ביונד אויל" מפחית תחלואה ותמותה וראוי להטמעה רחבה.

גם פרופ' שראל הלחמי, מנהל המחלקה האורולוגית בבני ציון, קורא לאימוץ בינלאומי של הפורמולה: "צריכת מזון מטוגן בשמן משומש גורמת לנזקים רפואיים רבים. אני ממליץ לרשויות הבריאות לבחון ולאמץ את הטכנולוגיה כחלק מגישה של רפואה מונעת".

לסיכום, מדובר בפיתוח ישראלי בעל פוטנציאל לשיפור איכות החיים והבריאות של מיליוני בני אדם ברחבי העולם.

  • עוד באותו נושא:
  • שמן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully