אם חשבתם שדייסון כבר לא תצליח להפתיע אתכם - תחשבו שוב. החברה הבריטית, שהפכה לסמל בכל מה שקשור לשואבים, חושפת את אחד המוצרים הכי מסקרנים שלה עד כה: שואב האבק הקל והדק ביותר שייצרה - ה-PencilVac. מדובר בשואב ידני דק במיוחד, בקוטר של 38 מ"מ בלבד - אותו קוטר כמו מייבש השיער של החברה, Supersonic. המשקל? פחות משני קילו.
מה שמיוחד ב-PencilVac זה שהמנוע, הסוללה והאלקטרוניקה מוחבאים כולם בתוך הידית הדקה - בלי שום בליטה חיצונית. זה שואב שכולו גוף אחד דק, ומי שיביט בו מרחוק כנראה לא ינחש שהוא שואב אבק.
ה-PencilVac נועד להחליף את ה-Omni-glide, שיצא ב-2021, והוא לא רק קל ודק יותר - אלא גם עם ראש ניקוי חדש. במקום שתיים, יש כאן ארבע מברשות שנקראות Fluffycones. המבנה שלהן בצורת חרוט, מה שגורם לשערות ארוכות להחליק החוצה ולהישאב במקום להיתפס. המברשות גם בולטות מעט לצדדים כדי לשפר את הניקוי בפינות, ומצוידות בתאורת LED ירוקה שתחשוף את הלכלוך - במקום הלייזר שהופיע בדגמים קודמים.
בתוך הידית יש מנוע חדש בגודל של 28 מ"מ בלבד, שמסתובב במהירות של 140,000 סל"ד ומספק עוצמת שאיבה של 55AW. בנוסף יש מערכת סינון כפולה שמונעת סתימות ושומרת על ביצועים קבועים ככל שהשואב מתמלא. מיכל האיסוף כאן קטן יותר מהרגיל, אבל כולל מנגנון דחיסה חדש שממקסם את המקום.
השואב מתחבר בעזרת מגנט למעמד טעינה ייעודי, ויש לו מסך קטן שמציג את מצב השאיבה ואת הזמן שנותר עד שתיגמר הסוללה. ולראשונה - דייסון מאפשרת לחבר את השואב לאפליקציית MyDyson, עם גישה להגדרות מתקדמות, תזכורות לניקוי פילטר, והדרכות תחזוקה.
כן, יש גם פשרות: השואב מתאים לרצפות קשות ולא לשטיחים, הוא לא הופך לשואב ידני קצר כמו חלק וכהדגמים האחרים, וזמן הפעולה שלו מוגבל ל-30 דקות בהגדרה החסכונית ביותר. מצד שני, אפשר לקנות סוללות נוספות ולהחליף ביניהן.
ומה לגבי המחיר? בינתיים דייסון לא פרסמה פרטים, אבל מה שברור - השואב יגיע קודם כל ליפן עוד השנה, ויגיע לארה"ב רק ב-2026.