וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מערך הסייבר הלאומי מזהיר: שיחות מזויפות מתחזות לפיקוד העורף

עודכן לאחרונה: 14.6.2025 / 12:44

מערך הסייבר הלאומי מזהיר משיחות טלפון מזויפות שמתחזות לפיקוד העורף ומפנות לאתרים מסוכנים. לדברי המערף, הציבור מתבקש שלא להשיב, לא להיכנס לקישורים, ולהיעזר רק בערוצים הרשמיים

מערך הסייבר הלאומי מזהיר. מערך הסייבר הלאומי, אתר רשמי
מערך הסייבר הלאומי מזהיר/אתר רשמי, מערך הסייבר הלאומי

על רקע המלחמה בין ישראל לאיראן, מערך הסייבר הלאומי מזהיר את הציבור מפני שיחות טלפון מזויפות שמתחזות לשיחות רשמיות מפיקוד העורף. השיחות מתקבלות ממספר 073-3103014, ובהן נטען כי יש להכין ציוד חירום, ולעיתים מופנים הנמענים לגלוש לאתר אינטרנט לצורך קבלת הנחיות.

במערך הסייבר הבהירו כי מדובר בהונאה מתוחכמת - פיקוד העורף אינו יוזם שיחות אוטומטיות לאזרחים, ואינו שולח קישורים או הוראות בטלפון. עוד נמסר כי אין לגלוש לאתרים המוזכרים בשיחה, וכי אין כל נזק במידה ונעניתם לשיחה עצמה - אך יש להימנע מהמשך אינטראקציה.

כצפוי, במערכת הביטחון רואים באירוע זה חלק מהמאמצים לבלבל את הציבור ולהקשות על ההתמודדות בעורף - במיוחד בתקופה רגישה זו. ההתחזות לגוף ממלכתי כמו פיקוד העורף נועדה, ככל הנראה, לערער את תחושת הסדר והאמון, ולגרום לפעולה על סמך מידע שגוי.

במקביל, גם בפיקוד העורף הוציאו הודעה בנושא והבהירו - "אם קיבלתם בשעות האחרונות הודעה או שיחת טלפון שמזדהה כפיקוד העורף - מדובר בהודעת כזב. פיקוד העורף אינו פונה בצורה ישירה לאזרחים. יש להמשיך ולצרוך מידע רק בערוצים הרשמיים של פיקוד העורף".

ההמלצה לציבור:

  • לא לענות לשיחות מהמספר המדובר.
  • לא להיכנס לקישורים או אתרים שמוזכרים בשיחה.
  • להסתמך רק על הנחיות שמתקבלות מהאתר והאפליקציה של פיקוד העורף, או מהודעות רשמיות באמצעי התקשורת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully