גריינדר, אפליקציית ההיכרויות הפופולרית בקרב הקהילה הגאה, בחרה צד - והצד הזה לא עובר בשקט: לאחר שנחשף כי חסמה את השימוש בביטוי "No Zionists" ("בלי ציונים") בפרופילים, צעד נדיר שהתפרש כתמיכה עקיפה בישראל או לפחות כהכרה בכך שרטוריקה אנטי-ציונית עלולה לגבול באנטישמיות - הודיעה כעת החברה על שינוי כיוון. ההגבלה בוטלה, והאפליקציה שוב מתירה למשתמשים להצהיר בגלוי על הסתייגות מציונות, כולל באמצעות הביטוי המפורש "No Zionists" - גם כאשר מדובר בניסוח שבעבור רבים, במיוחד יהודים וישראלים, מהווה לא רק עמדה פוליטית אלא אמירה אנטישמית לכל דבר.
המהלך מגיע בעקבות ביקורת מצד משתמשים פרו-פלסטינים שהתלוננו כי חסימת הביטוי מגבילה את חופש הביטוי שלהם. בגריינדר הקשיבו - ולא בפעם הראשונה - דווקא למחנה הרדיקלי ביותר, זה שלא מהסס להחרים, לסמן ולהרחיק ישראלים רק משום שהם ציונים. וכך, בנימוק של "בחינה מחודשת של המדיניות", האפליקציה נתנה אור ירוק לחזרה של שיח מפלה ומסוכן, הפעם עם חותמת של לגיטימיות.
גריינדר כבר עמדה בעבר במוקד ביקורת על כך שהיא מאפשרת למשתמשים לפרסם "העדפות" שהן בפועל סינון גזעני או פוגעני במסווה של טעם אישי. בשנת 2020 היא הסירה את אפשרות הסינון לפי אתניות, במהלך שנתפס כניסיון לכפר על שנים של התעלמות ממקרי גזענות ואפליה באפליקציה. אלא שכעת, עם החזרת האפשרות לכלול את הביטוי "no Zionists" בפרופיל, נדמה כי החברה מתקשה לשרטט קו מדיניות עקבי.
בנוסף, ההחלטה החדשה - או יותר נכון, ההחלטה לבטל את ההחלטה הקודמת - נראית רע גם מבחוץ: לא מדובר במדיניות סדורה, אלא ברפלקס פופוליסטי. גריינדר הסירה את החסימה על "no Zionists", אך השאירה על כנה את האפשרות להשתמש בביטויים מפלים אחרים שמזמן היו צריכים להימחק: "no fats", "no femmes", "no Asians", "no Muslims", "no Jews", "no Palestinians". רשימת הדרות שמכסה את כל קצוות הקשת - ורק כשזה מגיע לציונים, פתאום היוולדו עקרונות.
תחקיר שפורסם ב-404Media חשף את האבסורד הזה, אך גריינדר לא בחרה לתקן את העוול כלפי כלל הקבוצות - אלא רק להסיר את החסם שהפריע לקולות האנטי-ציוניים. לא נקבעו קריטריונים חדשים, לא פורסמה מדיניות תוכן מעודכנת - פשוט שחרור של מגבלה אחת, אחת בלבד, שמטרתה לאותת בדיוק למי מקשיבים וממי מתעלמים.
בתגובה לפניית מגזין Out, מסרה גריינדר כי ההחלטה לבטל את החסימה נובעת מ"פניות של משתמשים שציינו את הפוטנציאל הפרובוקטיבי של ההגבלה", כלשונה. דובר מטעם החברה הוסיף כי צוות התוכן והמדיניות בוחן את הכללים באופן שוטף, ושההחלטה בעניין זה בוטלה לאחר "סקירה מחודשת".
אבל המילים היפות האלו לא מסתירות את העובדה הפשוטה: גריינדר לא שינתה מדיניות מתוך עקרון, אלא מתוך כניעה. היא לא הסירה את הביטוי כדי לאפשר שיח מורכב - אלא כדי לרצות את אותם קולות שמבקשים לקעקע את הלגיטימיות של ציונים, ושל ישראלים בכלל, במרחב הציבורי.