אינסטגרם משיקה שלושה כלים חדשים שנועדו להעמיק את הקשר בין המשתמשים ולהפוך את השימוש בפלטפורמה לאישי ומשותף יותר. בין החידושים: אפשרות לשיתוף מחדש (repost) של פוסטים וסרטוני Reels ישירות לפיד ולפרופיל, מפת מיקום חדשה לשיתוף מיקום עם חברים נבחרים, ולשונית Reels חדשה בשם "Friends" שמציגה תכנים שחברים היו באינטראקציה איתם. הפיצ'רים החדשים יושקו בהדרגה ברחבי העולם, כולל בישראל.
שיתוף מחדש (Repost): תכנים שאוהבים, במקום אחד
הפיצ'ר החדש מאפשר למשתמשים לשתף מחדש תכנים פומביים - פוסטים וסרטוני Reels - באופן נגיש וישיר לפיד ולפרופיל האישי. עד כה, הדרך העיקרית לשתף תכנים מאחרים הייתה בסטורי. כעת, באמצעות כפתור repost, ניתן לפרסם מחדש תכנים שמעניינים את המשתמש, להוסיף טקסט אישי, ולשתף אותם עם העוקבים.
הריפוסטים יוצגו גם בפיד של העוקבים וגם בלשונית נפרדת בפרופיל, כך שניתן יהיה לחזור אליהם בכל עת. התוכן שיתפרסם מחדש ישויך ליוצר המקורי, מה שעשוי להגדיל את החשיפה שלו בקרב קהלים חדשים - גם כאלה שאינם עוקבים אחריו.
מפת אינסטגרם: מיקום חברתי עם שליטה מלאה
החידוש השני הוא מפת מיקום חדשה, שנמצאת בתוך תיבת ההודעות (DM), ומאפשרת שיתוף של המיקום הפעיל האחרון עם חברים לפי בחירה. הפיצ'ר פועל על בסיס opt-in - כלומר, רק מי שיבחר להפעיל אותו יוכל לשתף את מיקומו, והברירה המחדלית היא כבויה.
המשתמשים יכולים לשלוט באופן מלא בשיתוף: לבחור עם מי לשתף (חברים, חברים קרובים, אנשים מסוימים), לחסום שיתוף מאזורים מסוימים, או לכבות את הפיצ'ר בכל שלב. הורים שמפעילים כלי פיקוח לנוער יקבלו התראות על שיתוף מיקום, ויוכלו לראות עם מי הוא מתבצע ולהחליט האם לאפשר גישה לפיצ'ר. גם למי שאינו משתף מיקום בעצמו, המפה מציעה אפשרות לגלות תכנים שפורסמו לפי מיקום - למשל באירועים, פסטיבלים או מקומות מרכזיים.
לשונית "Friends" ב-Reels: מה החברים אוהבים
הפיצ'ר השלישי הוא לשונית חדשה ב-Reels בשם "Friends", שמציגה תכנים שחברים אהבו, הגיבו להם או שיתפו. מדובר רק בתכנים פומביים, והמטרה היא לאפשר למשתמשים לגלות סרטונים רלוונטיים על בסיס הפעילות של האנשים שקרובים אליהם ביותר.
הגישה ללשונית מתבצעת דרך כפתור Friends בחלק העליון של מסך ה-Reels, ומאפשרת חוויית צפייה מותאמת אישית. לצד זאת, כל משתמש יכול לבחור להסתיר את הלייקים, השיתופים או התגובות שלו מהופעה בלשונית הזו, ואף להשתיק תכנים של חברים מסוימים אם ירצה בכך.