קוראינו המעט בוגרים יותר בוודאי זוכרים את בלקברי, מכשירים שהיו סמארטפונים עוד לפני שהיו סמארטפונים, ומה שאפיין אותם היה מקלדת חומרה מלאה שהייתה משולבת בגוף השמנמן והשחור שלהם, ותקשורת מיילים מאובטחת דרך רשת שרתים פרטית של החברה על פני הגלובוס.
אבל אז הגיע האייפון ובלקברי פשוט הפך להיות מכשיר לא רלוונטי. החברה איבדה גובה במכירות ונתח שוק ובסופו של דבר הפסיקה למכור מכשירי קצה, אבל נותרה בעסקי התקשורת המאובטחת תחת בעלות אחרת. ועדיין, אנשים מייחלים להחזיק בלקברי ביד, בקטע נוסטלגי או פרקטי - חוויית ההקלדה על בלקברי עם המקשים הפיזיים הייתה פשוט טובה, יותר טובה עדיין ממה שאפשר לקבל מכל מסך מגע כיום, ואנשים מתגעגעים לזה ובצדק.
בדומה לקומודור שחוזרים מהמתים שסיפרנו לכם עליהם בשבוע שעבר, חברה סינית בשם Zinwa, עובדת על סוג של החייאה לבלקברי: החברה לקחה ערימה של דגמי Q20 ישנים של בלקברי, ומתקינה עליהם אנדרואיד, תוך שהיא החליפה חלק מהחומרה הפנימית. מכשירי הבלקברי המוחדשים יימכרו תחת השם Zinwa Q25 Pro.
כדי לוודא תאימות, לחברה לא הייתה ברירה, אלא להחליף את לוח האם במכשירים עם מעבדים מודרניים יותר - ה-Helio G99 של מדיהטק, 12 גיגהבייט זיכרון ו-256 גיגהבייט של אחסון. תכל'ס, מפרט נאה למדי. העובדה שלמכשירי הבלקברי המדוברים כבר יש מסכי מגע, עוזרת גם היא.
עוד החליפה החברה את את הסוללה המקורית והכניסה סוללה גדולה ב-15 אחוזים של 3000 מיליאמפר/שעה, ומצלמות חדשות כולל מצלמת 50 מגהפיקסל אחורית ומצלמת 8 מגהפיקסל קדמית, תמיכה ברשתות דור רביעי (אין תמיכה בדור 5), וטאץ' אחרון אך חשוב: שקע המיקרו-USB המקורי הוחלף בשקע USB-C חדיש ואופנתי.
מה שכן, הם מריצים עליהם אנדרואיד 13, ולא נראה שיש להם תוכניות לשדרג לגירסה מתקדמת יותר, לפחות כרגע. החברה מוכרת את היצירה המוזרה והנוסטלגית ב-450 דולר לחתיכה. אם הפרויקט יוכח כהצלחה, החברה שוקלת לבנות עוד מכשירי בלקברי-זומבי-אנדרואיד, ולהחזיר אותם לחיים.