מאז שהוכרז ביוני, פרויקט ה-T1 של טראמפ מובייל נראה יותר ויותר כמו מופע אשליות מאשר מוצר טכנולוגי אמיתי. החברה הצהירה תחילה כי המכשיר ייוצר כולו בארצות הברית, אך זמן קצר לאחר מכן הסירה בשקט את סמל "תוצרת USA" מאתרה הרשמי, מהלך שעורר לא מעט חשד. כעת מסתבר שהמציאות אפילו מפתיעה יותר: לפי דיווח באתר AppleInsider, הטלפון עצמו כלל לא קיים, וכל מה שמוצג לציבור עד כה הוא אוסף של תמונות ערוכות בפוטושופ שמנסות לשוות מראה של מכשיר יוקרתי בציפוי זהב.
בבדיקה שערכו כתבי האתר נחשף כי בכל מודעה שפורסמה ברשתות החברתיות מופיע בפועל מכשיר אחר, רק עם עריכה גרפית שמוסיפה את הלוגו של טראמפ מובייל ואת צבע הזהב. כך למשל, באתר הרשמי נראית גרסה ערוכה בצורה חובבנית של מכשיר Revvl 7 Pro 5G, בעוד שבפרסומת באינסטגרם אפשר לזהות למעשה אייפון 16 פרו מקס עם מיתוג שהודבק עליו באופן מלאכותי.
אבל התמונה המבלבלת ביותר עלתה השבוע ברשת X (לשעבר טוויטר): שם הופיע Galaxy S25 Ultra של סמסונג שבתוכו מותקן כיסוי של חברת Spigen הדרום קוריאנית. הלוגו המקורי של Spigen אף נראה מתחת להדמיה שהוספה ובה דגל ארצות הברית. התגובה הרשמית של Spigen, שהסתכמה בשלוש מילים - "??? bro what" - שיקפה היטב את המבוכה הכללית סביב הפרויקט.
בסיכומו של דבר, נראה כי מאחורי ההבטחות הגדולות על "טלפון אמריקאי מוזהב עם עוצמה חסרת תקדים" מסתתרת בעיקר מציאות דיגיטלית ערוכה. בינתיים, טראמפ מובייל ממשיכה להציע לציבור לבצע "הזמנה מוקדמת" למכשיר שעדיין לא ברור אם יראה אור יום אי פעם.