וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אפל עשויה להשיק מקבוק פרו עם מסך מגע עד סוף 2026

עודכן לאחרונה: 18.9.2025 / 11:42

אפל מתקרבת לצעד היסטורי: לפי דיווחים, דגמי ה־MacBook Pro עם מסכי OLED שיגיעו ב-2026 עשויים לכלול לראשונה מסך מגע. מהלך כזה ישלב בין חוויית המק לאינטואיטיביות של האייפד, ואולי יפתח גם דלת לתמיכה ב-Apple Pencil

מקבוק בחנות אפל. ינון בן שושן, וואלה! טכנולוגיה
מקבוק בחנות אפל/וואלה! טכנולוגיה, ינון בן שושן

דיווח חדש של האנליסט המוערך מינג-צ'י קו מצית מחדש את השמועות סביב אחד השינויים הגדולים ביותר שידע קו המחשבים הניידים של אפל - שילוב מסך מגע במקבוק פרו. לפי המידע שפרסם ברשת X, ייתכן שהדור הבא של דגמי ה-MacBook Pro שיצוידו במסכי OLED, אשר צפויים להיכנס לייצור בסוף 2026, יכלול לראשונה פאנל מגע בטכנולוגיית on-cell. מדובר במהלך שעשוי לשנות באופן מהותי את חוויית השימוש במחשבי מק, ולהתקרב למה שמיליוני משתמשי אייפד מכירים כבר שנים - ממשק אינטואיטיבי המבוסס על נגיעות אצבע.

השמועות הללו מצטרפות לדיווחים קודמים של בלומברג, שם נכתב כבר ב-2023 כי אפל בוחנת ברצינות את הכנסת מסכי המגע לדגמי מקבוק, ואולי אף תציג דגם ראשון כבר ב-2025. העיתונאי מארק גורמן אף הרחיב בחודשים האחרונים כי בעתיד הוא מצפה לראות אייפדים ומחשבי מק עם מסכים זהים, ממשקים דומים ואפשרות להריץ את אותן אפליקציות - מגמה שעשויה לטשטש עוד יותר את הגבול שבין טאבלט למחשב נייד.

קו ציין כי החלטה כזו נובעת מהתבוננות ארוכת שנים בהרגלי המשתמשים באייפד, וכי שילוב מסך מגע במחשב נייד עשוי להגדיל את הפרודוקטיביות במקרים מסוימים - למשל בעבודה עם תוכנות גרפיות או בעת ניווט מהיר בין אפליקציות. עם זאת, שאלת התמיכה העתידית בעט הדיגיטלי Apple Pencil נותרה פתוחה: האם אפל תעשה את הצעד הבא ותאפשר חוויית כתיבה וציור מלאה גם על גבי מקבוק, או שתשאיר את הכלי הזה נחלת האייפד בלבד?

ייתכן שהדור הבא של דגמי ה-MacBook Pro שיצוידו במסכי OLED, אשר צפויים להיכנס לייצור בסוף 2026/ShutterStock

המהלך הפוטנציאלי עשוי להוות תפנית אסטרטגית משמעותית עבור אפל, חברה שבמשך שנים נחשבה למתנגדת הבולטת ביותר למסכי מגע במחשבים ניידים, בטענה כי חוויית השימוש בהם שונה לחלוטין מזו שבטאבלטים. אם השמועות יתממשו, ייתכן שבעוד פחות משנתיים נראה לראשונה מקבוק שמאמץ את הדור שהתחנך על מסכי מגע - ומציב רף חדש במאבק בין מחשבים ניידים לטאבלטים חכמים.

  • עוד באותו נושא:
  • מקבוק

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully