כשאפל חשפה את האייפון אייר, בעובי של 5.6 מ"מ בלבד, רבים סברו שמדובר במכשיר שעלול להישבר כמו קיסם תחת לחץ. אך מתברר שהמסגרת מטיטניום מעניקה לו יתרון משמעותי: החומר לא רק חזק מאלומיניום, אלא גם אלסטי יותר, מה שמאפשר לו לספוג לחצים ולחזור לצורתו המקורית. מי שבחן זאת מקרוב הוא יוטיובר הטכנולוגיה הפופולרי זאק נילסון, המוכר בשם הערוץ שלו JerryRigEverything. נילסון מתמחה כבר למעלה מעשור בפירוק, בחינה ובדיקות עמידות של סמארטפונים וגאדג'טים שונים, כשהמבחן המזוהה עמו ביותר הוא "מבחן הכיפוף". בסרטון שפרסם השבוע הוא לוחץ בכל כוחו עם האגודלים במרכז המסך, מצליח ליצור קשת קלה בלבד - אך המכשיר מתיישר מיד ולא נסדק.
היוטיובר, שצבר מיליוני עוקבים הודות לסגנונו הישיר ולבדיקות הבלתי מתפשרות, לא הסתפק בכך. מאוכזב מהעובדה שהאייפון אייר שרד את ניסיונות הכיפוף הידניים, עבר לסדנה שלו והשתמש במכשור מכני: משקל מנוף מתכתי המודד לחץ מדויק. התוצאה חשפה את חוזקו המרשים של המכשיר - הוא נשבר רק לאחר הפעלת כוח של כ-98 ק"ג. גם במצב זה, הזכוכית האחורית נותרה שלמה, והמסך המגע המשיך לפעול חרף השברים בחזית. זהו הישג הנדיר גם בהשוואה לדגמים קודמים, שנכנעו בלחצים נמוכים בהרבה.
מלבד מבחני הכיפוף, נילסון בחן גם את מסך המכשיר באמצעות מבחן השריטות המפורסם שלו. כאן הוא נוהג להשתמש בערכת כלים המדרגת קשיות בין רמות 1 ל-10, עם סולם מוס המדמה חומרים יומיומיים. לאורך שנים הפכה האמירה שלו ל"סימני שריטה ברמה 6 עם חריצים עמוקים יותר ברמה 7" לסימן היכר בכל סקירה. ואכן, עד כה מרבית האייפונים נשרטו ברמה 6. אולם בדגם החדש, המצויד בזכוכית Ceramic Shield 2, התוצאות היו שונות: לא הופיעו סימנים כלל ברמה 6, ורק ברמה 7 נצפו שריטות שטחיות. המשמעות - קפיצת מדרגה אמיתית בעמידות למסך.
אפל טוענת שהדור החדש של ה-Ceramic Shield מספק עמידות בפני שריטות גבוהה פי שלושה בהשוואה לדורות הקודמים, והבדיקות העצמאיות של JerryRigEverything בהחלט מחזקות את ההצהרה. מי שעדיין חושש לנזק יומיומי יוכל כמובן להסתמך על כיסוי מגן כמו ה-Apple Clear Case, אך הממצאים מצביעים על כך שהמכשיר בנוי להתמודד גם ללא אמצעי הגנה נוספים.