בסוף השבוע כמה מנמלי התעופה העמוסים ביותר באירופה סבלו משיבושים בפעילות בשל פגיעה במערכות הרישום לטיסה והעליה למטוס, ביניהם נמל ברנדנבורג בברלין, הית'רו שבלונדון ונמל התעופה בבריסל. כעת סוכנות הגנת הסייבר של האיחוד האירופי אומרת שמקור המתקפה הוא בפושעים המשתמשים בכופרות (תוכנות נוזקה המשמשות לנעילת מערכות עד לתשלום כופר).
לפי הסוכנות, ENISA, נעשה שימוש בתוכנות אלה כדי לשבש את מערכות הרישום לטיסה האוטומטיות, וכי סוכנויות אכיפת חוק הוכנסו לתמונה. עדיין לא ברור מי מאחורי המתקפה המסתורית על נמלי התעופה האירופים, אולם השימוש בכופרות הוא מאפיין בדרך כלל של פשע מאורגן. עוד יצוין כי ענף התעופה סבל מעליה של 600 אחוזים במתקפות סייבר בשנה האחרונה, כך לפי נתונים של חברת האירוספייס הצרפתית ת'אלס.
לפי מקורות של ה-BBC, נמל הית'רו עדיין דוחק בחברות תעופה להשתמש ברישום ידני, בזמן שההתאוששות מהמתקפה נמשכת. לפי ה-BBC מרבית הטיסות כבר יצאו כסדרן אור ליום ראשון, בעזרת שימוש במערכת גיבוי שהוקמה. אולם בבריסל, גם היום (שני) ביקש נמל התעופה לבטל 140 מתוך 276 טיסות מתוכננות.
המתקפה, שמקורה הוא בספקית תוכנה אמריקאית המספקת שירותי מערכות לרישום לטיסות ולעליה למטוס לחברות תעופה שונות ברחבי העולם, התגלתה ביום ששי, וגרמה לשיבושים בטיסות לאורך כל סוף השבוע האחרון בברלין, לונדון ובריסל.