טים קוק, האיש שהוביל את אפל מאז מותו של סטיב ג'ובס והפך לשם נרדף לחברה עצמה, מתקרב לסיום דרכו כמנכ"ל. על פי דיווח חדש של העיתונאי הבכיר מארק גורמן מבלומברג, מחליפו של קוק כבר כמעט נקבע, והבחירה נראית ברורה: ג'ון טרנוס, סגן הנשיא הבכיר להנדסת חומרה, צפוי להיות זה שייכנס לנעליו. גורמן כותב כי טרנוס הוא "המועמד המובהק" לתפקיד, וכי השינוי כבר מורגש בתרבות הארגונית של אפל, שנראית כמתכוננת לעידן החדש תחת הנהגתו.
טרנוס, שהצטרף לאפל בשנת 2001 והתקדם בשורותיה עד לתפקידו הנוכחי, הוא זה שהציג השנה את מכשיר הדגל החדש של החברה - ה-iPhone Air - במה שנראה כמהלך מתוכנן היטב מצד מחלקת השיווק של אפל, שבחרה להציב את פניו של טרנוס במרכז. לדברי גורמן, מדובר בהחלטה מחושבת: הציבור אוהב את טרנוס, רואה בו אדם נגיש וכריזמטי, ואפל מתחילה לעצב סביבו את תדמיתה לעידן שאחרי קוק.
היתרון הגדול של טרנוס טמון ברקע ההנדסי העמוק שלו. בשונה מקוק, שנודע כמנהל תפעולי דייקן, טרנוס הוא איש טכנולוגיה שמכיר את המוצרים לעומקם ויודע לדבר עליהם בתשוקה אמיתית. הוא היה מעורב ישירות בעיצוב ובהנדסה של האייפון, האייפד והמק, ובשנים האחרונות בלט יותר ויותר באירועים, ראיונות וביקורים בחנויות ביום ההשקה - סימנים ברורים לכך שהחברה בונה את דמותו הציבורית לקראת קבלת ההובלה.
על פי גורמן, גם הגיל משחק לטובתו של טרנוס. בגיל 50, הוא נמצא באותו גיל שבו קוק עצמו נכנס לתפקיד לאחר עזיבתו של סטיב ג'ובס. הדמיון בין המסלולים של השניים אינו מקרי: שניהם נחשבים לדמויות מאוזנות, שמבינות לעומק את התרבות הארגונית של אפל ונהנות מתמיכת הדירקטוריון. גורמן מציין כי הדירקטוריון מעוניין למנות לתפקיד אדם טכנולוגי במהותו, שידע להוביל את החברה קדימה בתחום החדשני ביותר של השנים הקרובות - הבינה המלאכותית.
יש מי שמזכיר גם את קרייג פדריגי, סגן הנשיא הבכיר לתוכנה, כמתמודד אפשרי, אך רוב האנליסטים מעריכים כי טרנוס הוא הבחירה הטבעית ביותר. "אין כנראה אדם מתאים ממנו", כתב אחד ממבקרי אפל, וציין כי השילוב של ניסיון טכני, הופעה ציבורית כריזמטית וגיל אידיאלי הופך את טרנוס למועמד מושלם.
הפרידה מטים קוק, עם זאת, צפויה להיות רגשית עבור רבים. האיש שהוביל את אפל לעידן של שיאים פיננסיים, השקעות סביבתיות רחבות והשקת מוצרים פורצי דרך, יותיר מאחוריו מורשת אדירה. אך כפי שכתב גורמן, "דברים משתנים - ואפל מתכוננת לעידן חדש. זה לא אם, אלא מתי".