וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האקרים איראנים מציעים פרס למידע שיוביל ללכידת עובדי תעשיית ביטחון

עודכן לאחרונה: 22.11.2025 / 14:26

קבוצת האקרים איראנית פרסמה פרטים על עובדי תעשיות בטחוניות וקראה לציבור לסייע בלכידתם, תוך הבטחת פרס כספי גבוה למי שיעביר מידע שיוביל לזיהוי או להסגרה

הפרסום מלווה בשפה מאיימת, רשימת פרטים אישיים ובקשה אקטיבית "למסור מידע מודיעיני"/AP

בשעות האחרונות העלתה קבוצת ההאקרים האיראנית Handala (חנדלה) לרשת ה-X סדרה של פוסטים חריגים במיוחד, שבהם פרסמה לטענתה פרטים אישיים על עובדים ישראלים בתעשיות בטחוניות - ואף הציעה פרס כספי של 10,000 דולר עבור כל מידע שיוביל לאיתורם. מי שמכיר את המרחב הקיברנטי הישראלי יודע שהשם "Handala" אינו חדש: מדובר בקבוצה הפועלת בזירה המקוונת תחת חסות איראנית, ושבעבר כבר תקפה מוסדות ישראליים או חדרה לחשבונות בעלי פרופיל ציבורי גבוה.

הפעם, השרשור החדש שפרסמה מציג רף אחר לחלוטין: מעבר לפרסום מידע אישי לכאורה, הקבוצה מציעה פרס כספי אמיתי, מספקת קישור לפלטפורמה ייעודית לקבלת "טיפים", ומבקשת מהגולשים למסור מידע על אנשים ספציפיים - מהלך שמטרתו לייצר תחושה של מצוד גלוי ברשת, ולשדר חדירה עמוקה לתוך המרחב האזרחי והבטחוני בישראל.

הקבוצה לא הסתפקה בפרסום אחד מרוכז, אלא העלתה פוסט נפרד עבור כל אחד מהאנשים שהיא מזהה כעובדים בתעשיות בטחוניות. כל פוסט כולל תמונה שבה מופיעים שם מלא, תפקיד, מספר טלפון, כתובת מייל ומיקום לכאורה - פרטים שהקבוצה מציגה כ"בסיס למידע" ומלווה בקריאה מפורשת לגולשים להעביר כל פרט נוסף שברשותם.

חנדלה אף מוסיפה כי כל מידע שיועבר אליה יטופל "בחיסיון מוחלט", ומפנה לקישור לפלטפורמה ייעודית, על פי תיאורם, לקבלת דיווחים. לחנדלה יש היסטוריה מתועדת של פעולות נגד מטרות ישראליות. בין היתר הייתה אחראית למתקפות סייבר על עיריית אלעד ועל המכללה האקדמית רמת גן. באפריל 2024, במהלך מתקפת הטילים ששיגרה איראן לעבר ישראל, הפיצה הקבוצה כ-500 אלף הודעות טקסט לתושבים ישראלים ובהן ניסתה להסית נגד הממשלה וקראה "לתמוך באיראן". ביוני האחרון, במהלך המלחמה עם איראן, פרצה הקבוצה לחשבון הטלגרם של העיתונאי ינון מגל - אירוע שזכה להדים רבים - ומשם קראה לישראלים לצאת לרחובות.

נכון לעכשיו, לא ברור מה נעשה בישראל כדי להתמודד עם הפצת המידע, אילו גופים יטפלו בכך, או האם יינקטו צעדים מול הפלטפורמות שבהן התוכן פורסם. בעבר במקרים של פרסומים רגישים ברשתות חברתיות, ההתמודדות כללה לרוב פנייה להסרת התוכן ופעולות ניטור, אך בשלב זה אין דיווח רשמי על צעדים שננקטו במקרה הנוכחי.

  • עוד באותו נושא:
  • איראן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully