האקרית גרמנייה שמכנה את עצמה מרתה רוט (Martha Root) עלתה לבמה בכנס Chaos Communication Congress בהמבורג בשבוע שעבר, ובסיום מושב על המרחב המקוון של ניאו־נאצים ועליונות לבנה, מחקה בזמן אמת את השרתים של שלושה אתרים המזוהים עם התנועה. הטוויסט: היא עשתה את זה מול קהל חי, כשהיא מחופשת לריינג'רית הוורודה מסדרת ה-"פאואר ריינג'רס".
לפי התיאור שנמסר במסגרת הכנס, שלושת האתרים שהושבתו היו WhiteDate - אתר היכרויות המיועד ל"לאומנים לבנים, WhiteChild - שירות שמנסה להתאים תרומות זרע וביציות על בסיס גזעי, ו-WhiteDeal - מעין "לוח דרושים" לקהילה. נכון לתחילת השבוע, השלושה עדיין נותרו לא זמינים.
המחיקה על הבמה הייתה רק חלק ממסע ביוש פומבי שמנהלים האקרים אקטיביסטים כנגד עליונות לבנה. עוד הציגה root כיצד הצליחה לחדור אל התשתית של אתר ההיכרויות לגזענים, ולנהל מול משתמשיו שיחות באמצעות צ'אטבוטים מבוססי בינה מלאכותית - שיטה שאפשרה לה, לדבריה, לחלץ פרטים, לזהות חלק מהמשתמשים, ולחשוף גם גורמים שמפעילים את המערכת מאחורי הקלעים. לפי הנתונים שהוצגו, במאגר היו כ-8,000 נרשמים, ורוב מוחץ מהם (85 אחוז), באופן לא מפתיע, גברים.
מפעילי האתרים לא נשארו אדישים. אחד מהם כינה את האירוע לא פחות מ-"טרור סייבר" והבטיח ש-"יהיו לכך השלכות". הוא גם הודה לאילון מאסק על שחזור חשבון ה-X של האתר. נזכיר שמאז ההשתלטות של אילון מאסק על טוויטר והפיכתה ל-X, בשם חופש הביטוי, הפיקוח על תכנים גזעניים, הומופוביים ואחרים ברשת החברתית הוגבל וכעת היא כר פעולה נוח לגורמי עליונות לבנה ומפיצי שנאה אחרים.
אתרי עליונות לבנה הושבתו בידי פאואר ריינג'רית
עודכן לאחרונה: 6.1.2026 / 19:45
