שוק השואבים השוטפים הרובוטיים בישראל נהיה צפוף מאוד, ואם לא היה צפוף מספיק - עכשיו גם אנקר, המוכרת מהכבלים והסוללות הניידות המשובחות שהיא מייצרת, קופצת גם היא על העגלה עם קו שלם של שואבים שוטפים רובוטיים ואלחוטיים שהושק כאן לפני שבועות מספר. אני קיבלתי לסקירה את אחד הדגמים היותר מסקרנים בעיניי, ה-Eufy Omni E28 שהוא שואב שוטף רובוטי עם תוספת מעניינת: תחנת העגינה שלו גם משמשת כערכה ידנית לניקוי ריפודים וספות. בדקתי.
עיצוב ומבנה
עמדת העגינה של ה-Eufy Omni E28 היא קצת שונה מהרגיל: היא מעט יותר נמוכה מעמדות אחרות ויותר רחבה בגלל תוספת צינור השאיבה, אבל בפירוש לא מכוערת! אנקר עשו כאן עיצוב מעניין, חללי משהו, כאשר צינור השאיבה מגולגל מתחת למכסה דקורטיבי, ולידו מיכלי המים, שהם בפלסטיק שחור ושקוף למחצה. מיכל המים הנקיים שיושב בחזית (מיכל המים המלוכלכים יושב מאחור), יושב על טבעת מוארת שאפשר לראות דרך המים במיכל.
לא רק שזה אפקט תאורה מעניין ומקורי, הטבעת כמובן נותנת חיווי על מצב השואב, ותאיר באדום במקרה של תקלה, ולבן בפעולה תקינה. בחלק העליון יש גם ידית אחיזה אפורה-כסופה שמאפשרת להרים את כל יחידת הניקוי ממקומה, ולשאת אותה לניקוי עצמאי, בנפרד מתחנת העגינה. חלקה התחתון הוא יותר סטנדרטי ומכיל גומחה לשואב הרובוטי.
ה- Eufy Omni E28 עצמו, הוא בשחור-אפרפר וריבועי, אבל עם קווים מעוגלים, שהעיצוב שלו גם חללי ומתכתב עם עיצוב התחנה. חלקו העליון מאוד נקי, כאשר ראש ה-LiDAR בולט מגוף השואב, וגם לו יש מכסה בשחור שקוף למחצה שנותן לו אמנם מראה מאוד אסתטי, אבל נוטה גם לתפוס לכלוך ולהתפרק כל אימת שהופכים את השואב. מתחתיו, אפשר למצוא את תא אחסון האבק הנשלף. עוד בראש השואב שני כפתורים מוארים בתאורה לבנה - הפעלה/כיבוי וכפתור בית ששולח אותו בחזרה לתחנת העגינה.
בחזית, מובנית בתוך הפגוש העבה, נוכל למצוא את מצלמת הניווט הקדמית, לצד תאורת LED חזקה שהשואב מפעיל בסביבות חשוכות. בחלק האחורי ישנה מערכת ניווט אינפרה אדום ומה שנראה כמצלמה אחורית, שכנראה מסייעות לו לחנות בתחנת העגינה ומיפוי יעיל.
אבל החלק המעניין הוא חלקו התחתון של השואב - הוא מלא מברשות. בחזית יש לו שתי מברשות צד במקום אחת, שזה לא שגרתי, מברשת השאיבה המרכזית מורכבת בעצם משתי מברשות עצמאיות שמשלימות אחת את השניה, על כל אחת יש שילוב של סנפירי גומי ומברשות. מאחורי מערכת הגלגלים הקפיצית, נמצא את מברשת הרולר של השטיפה, שהיא טובה ורחבה - אבל לא נשלפת מגוף השואב כמו שראינו למשל אצל אקווקס. עוד נמצא כאן מה שנראה כמו פתח ריקון תחתי, ועוד קצת חיישנים.
אפליקציה, ביצועים וניקיון יומיומי
האפליקציה של eufy היא די עניינית והאמת שאין הרבה מה לכתוב בסעיף הזה. בדומה ליצרנים אחרים, זו האפליקציה הכללית שלהם למוצרי בית חכם ואפשר להוסיף אליה מוצרים אחרים מלבד השואב, כמו מצלמות אבטחה ואחרים. ההגדרות של השואב יעילות, וכך גם המפה. תצוגת התלת ממד שלה די מרשימה, אבל דורשת כל פעם טעינה קצרה.
איכות הניקיון של ה- Eufy Omni E28, היא טובה, למרות שטכנית הוא קצת פחות מתוחכם ממתחריו: מברשת הרולר לא יוצאת משולי השואב כמו אצל Dreame או אקווקס, אבל המערכת הכוללת של שתי מברשות צד, מברשות שאיבה ראשיות נגדיות ורולר שטיפה עובדת נהדר. הוא עושה את עבודת ניקיון הבית בצורה טובה, למרות שפה ושם הוא משאיר קצת סימני ניגוב. גם פונקציית הניקוי החכם שלו יחסית טובה. בכל מה שנוגע לניווט הוא גם - ישר ולעניין. הוא לא מסתבך, לא נתקע, ונראה שמסלולי הניקיון שלו יעילים ולא מפוזרים. אנקר, כמו מוצרים אחרים שלהם, עשו כאן עבודה טובה מאוד.
מבחינת חיי סוללה הוא עושה עבודה טובה בסך הכל ויש לו את היכולת לחזור לתחנה להיטען, לשתות קצת מיץ חשמל - ולהמשיך בעבודת הניקיון מהיכן שהפסיק, וגם את זה הוא עושה בצורה יעילה.
אבל לא הכל מושלם, וזה בעיקר נוגע לתחנת העגינה: היא רועשת מאוד. הליך ריקון השואב גרם לי לחשוב שיש לי בואינג 747 ממריא בסלון. ככה שאם אתם מרוקנים את השואב בשעות הלילה חלילה, אתם עלולים לקבל בבוקר במעלית פרצופים חמוצים מהשכנים.
ניקוי ריפודים: קצת גימיק
ונגיע לחלק המיוחד - הערכה הידנית לניקוי ריפודים, שהיא העניין המבדל של ה- Eufy Omni E28. זו בעצם ערכת ניקוי ריפודים רטובה, שמוציאה תרסיס מים על מברשת, אבל פה פחות או יותר מסתיים העניין - זו לא ערכת ניקוי בקיטור, או כמו למשל ערכת ניקוי הכתמים הייעודית של ביסל. כמו שכבר הסברתי, כל החלק העליון של תחנת העגינה, כולל מיכלי המים, מתפרק וניתן לנשיאה בעזרת ידית, כאשר בצד שמאל יש צינור שאיבה ובקצה שלו מברשת ניקוי - המים מוזרמים דרך המברשת (יש כפתור שמאפשר את הריסוס של המים על הריפוד), ונשאבים בחזרה למיכל המים המלוכלכים. מה שכן, זו לא ערכה אלחוטית עם סוללה משלה, אלא היא משתמשת בכבל החשמל של תחנת העגינה. כלומר, תצטרכו שקע חשמל במרחק סביר מהספה או הריפוד שאתם רוצים לנקות. והיא גם קצת כבדה לנשיאה, במיוחד עם מיכל מים מלא.
לניקוי רטוב של ספות זו תוספת נחמדה, אבל אל תצפו לגדולות ונצורות בהסרת כתמים. אנקר מצרפים אמנם לערכה קצף ניקוי בתרסיס שאותו מרססים על הכתמים, אבל לא נראה שזה מיועד ממש להסרה של כתמים קשים או ישנים שכבר הספיקו להיטמע בריפוד. הערכה הזו מאפשרת יותר סוג של רענון לריפוד, או טיפול בכתמים קלים. אם תרצו ממש לחדש את הריפוד, תצטרכו כלים או נותני שירות מקצועיים. בקיצור, זהו קצת גימיק. חביב, אבל עדיין גימיק.
השורה התחתונה
ה- Eufy Omni E28 הוא שואב-שוטף רובוטי לא יומרני, שעושה את העבודה בצורה טובה. אין פה יותר מדי שכלולים או גימיקים, לא תמצאו כאן רגליים קופצות, רולרים מתארכים, יחידת ראדאר נסתרת ושאר ירקות שאפשר למצוא אצל המתחרים, אבל זה שואב-שוטף רובוטי שבא לעבודה, וזה ניכר. גם העיצוב החללי שלו הוא מגניב ואסתטי, וישתלב טוב בכל חלל מודרני. על הצד השלילי אפשר לציין את השאיבה הרועשת בתחנה, והעובדה שערכת ניקוי הריפודים הידנית לא ממש מיועדת לכתמים קשים. עדיין, למי שרוצה שואב שוטף רובוטי הגון, עם התוספת השימושית של ערכת ניקוי לריפודים מובנית, ה- Eufy Omni E28 עשוי להיות בחירה טובה.
