וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חשודים נעצרו: בקבוק תבערה הושלך לעבר ביתו של סם אלטמן

עודכן לאחרונה: 13.4.2026 / 14:27

צעיר בן 20 נעצר בחשד שהשליך בקבוק תבערה לעבר ביתו של אלטמן וניסה להצית את מטה החברה. פחות מיומיים לאחר מכן, נפתחה אש מרכב חולף לעבר הנכס ושני חשודים נוספים נעצרו

סם אלטמן. רויטרס
סם אלטמן/רויטרס

סוף שבוע אלים ומטלטל עבר על סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, במה שנראה כמתקפה מכוונת ומתואמת נגדו ונגד החברה שבראשה הוא עומד. האירועים החלו בליל יום שישי האחרון, סביב השעה 04:00 לפנות בוקר (שעון מקומי), כאשר כוחות משטרה הוזעקו לאחוזתו של אלטמן בשכונת רוסיאן היל בסן פרנסיסקו. על פי הדיווחים, בקבוק תבערה הושלך לעבר שער הכניסה של הנכס, התנפץ והצית דליקה במקום.

החשוד במעשה, דניאל אלחנדרו מורנו-גאמה בן ה-20, נצפה נמלט רגלית מהזירה, אך לא עצר שם. פחות משעה לאחר מכן, התקבל דיווח נוסף במשטרת סן פרנסיסקו על אדם המאיים להצית את מטה OpenAI בעיר. שוטרים שהגיעו למשרדי החברה זיהו את מורנו-גאמה, שתאם לתיאור מהתקרית בביתו של אלטמן, ועצרו אותו ללא התנגדות. נגד הצעיר הוגש כתב אישום חמור במיוחד הכולל ניסיון רצח, הצתה והחזקת חומרי בעירה.

אלא שהדרמה לא הסתיימה כאן. ביום ראשון לפנות בוקר, בשעה 02:56 (שעון מקומי), נרשמה עליית מדרגה נוספת כאשר ירי בוצע לעבר ביתו של אלטמן מרכב חולף. מצלמות האבטחה תיעדו את הרכב ואת אחד הנוסעים יורה לעבר המבנה. בזכות זיהוי לוחית הרישוי, הצליחו השוטרים לאתר את הרכב ולעצור שני חשודים נוספים, בני 23 ו-25, בגין פריקה רשלנית של נשק. בחיפוש במקום מעצרם נתפסו שלושה כלי נשק חמים.

"אנו מעריכים את המענה המהיר של המשטרה בשמירה על ביטחון עובדינו", נמסר בהודעה רשמית מטעם OpenAI, שהדגישה כי איש לא נפגע בשתי התקריות. מפקד משטרת סן פרנסיסקו, דריק לו, הבהיר כי המשטרה רואה בחומרה רבה פשעי נשק וכי החשודים יועמדו לדין במלוא החומרה. כעת מתמקדת החקירה בניסיון להבין את המניע לסדרת התקיפות והאם קיים קשר בין המפגע מיום שישי לשני העצורים מיום ראשון.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully