היום חזרתי לארץ מסינגפור, ואיכשהו, בין כל המקומות, האוכל והרחובות, דווקא עצירה אחת ממשיכה להתעכב לי בראש. יחד עם בן הזוג שלי מצאנו את עצמנו עומדים מול אחד המבנים הכי חריגים שראיתי בהקשר של טכנולוגיה - חנות אפל שנראית כמו כדור זכוכית עצום שצף על המים במרינה ביי. זה מקום שרואים בתמונות ומניחים שמדובר בעוד מהלך עיצובי מוגזם, כזה שנראה טוב באינסטגרם ופחות עובד במציאות. אז החלטנו ללכת לבדוק בעצמנו איך זה מרגיש באמת. כבר בדרך לשם הבנו שיש כאן משהו אחר - לא נכנסים סתם דרך מדרכה, אלא צועדים על גשר צר שמוביל ישירות אל תוך המבנה. זה רגע קטן, אבל כזה שמשנה את כל התחושה: אתה לא "נכנס לחנות", אתה מתקדם אליה, כמעט כמו לאטרקציה.
כך זה נראה מבפנים - צפו בסרטון:
כשנכנסים פנימה, הניגוד הופך למורגש בכל הגוף. סינגפור ידועה בלחות הכבדה והחונקת שמלווה אותה לאורך כל השנה, ודווקא שם, בתוך בועת הזכוכית, האקלים משתנה לחלוטין. מצאתי את עצמי יושבת שם למעלה מחצי שעה, פשוט כי המיזוג היה כל כך מדויק והאווירה כל כך מרגיעה, שהיה קשה לשכנע את עצמי לצאת שוב החוצה אל החום המעיק. החלל מוצף באור טבעי שחודר דרך 114 לוחות הזכוכית המרכיבים את הכיפה, מבנה פלאי שמתקיים ללא עמודי תמיכה מאסיביים אלא רק באמצעות 10 עמודי קישור דקים. כדי להשלים את התחושה האורבנית, אפל שתלה בפנים עצי פיקוס ענקיים שגורמים לך להרגיש כאילו אתה עדיין בלב "עיר הגנים", אבל בגרסה הרבה יותר נעימה ומלטפת.
בזמן שישבתי שם, לא יכולתי שלא לחשוב על הפער המרתק בין המותגים. סינגפור מלאה בחנויות דגל של ענקיות טכנולוגיה אסייתיות וסיניות, חברות שנמצאות במגרש הביתי שלהן, ובכל זאת החנויות שלהן נראות רגילות לגמרי - פונקציונליות, יעילות, אבל לא מרהיבות. דווקא אפל, חברה מערבית "זרה", היא זו שבחרה להקים כאן מיצג אדריכלי כל כך שאפתני. ההשראה הגיעה בכלל מהפנתיאון ברומא: במרכז התקרה נמצא ה"אוקולוס", פתח עגול שדרכו חודרת קרן אור ישירה ששוטפת את החלל, בעוד טבעות הצללה מיוחדות מונעות מהמקום להפוך לחממה.
ושלא תטעו, החנות הזו היא סניף מתפקד לכל דבר עם צוות של כמעט 150 עובדים הדוברים למעלה מ-23 שפות, המעניקים תמיכה טכנית לצד תצוגה של כל מוצרי החברה. מי שרוצה לגוון את הכניסה או היציאה, יכול להשתמש במעבר תת-ימי ייחודי המחובר ישירות לקניון שנמצא בצד השני. שם, מתחת לפני המים, מסתתר גם חדר הישיבות הראשון מסוגו של החברה המיועד ליזמים.
בלילה, הסיפור הופך למרהיב עוד יותר כשהכדור כולו מואר מבפנים ומבחוץ ומשתקף במים. המעבר הזה בין הציפה הקלילה למעלה לבין העומק השקט שמתחת למים, הוא מה שהופך את החנות הזו לחוויה שנשארת איתך גם הרבה אחרי שהטיסה נחתה בארץ.
