וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיקרוסופט הכריזה על מעבד קוואנטי יציב

עודכן לאחרונה: 3.6.2026 / 16:38

בנאום הפתיחה של ועידת המפתחים של מיקרוסופט Build, הכריז מנכ"ל החברה סאטיה נאדלה על שורה של פיתוחים, וברגע של "עוד דבר אחד" הכריז גם על מעבד קוואנטי חדש של החברה בעל יציבות מוגברת בשם "מיורנה 2"

מיורנה 2, מעבד קוואנטי. מיקרוסופט,
מיורנה 2, המעבד הקוואנטי החדש של מיקרוסופט/מיקרוסופט

נאום הפתיחה של ועידת המפתחים של מיקרוסופט אמש (שלישי) היה מלא דוברים ומלא הכרזות, כשבראשן הכרזה על פיתוחי בינה מלאכותית לבישה בשם פרויקט סולארה עליו כתבנו כאן כבר אתמול, אבל עוד כמה הכרזות תפסו את העין.

דווקא בסוף ההכרזה הפיל מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה סוג של פצצה, א-לה "עוד דבר אחד" בסגנון עדות סטיב ג'ובס: החברה הכריזה על מעבד קוואנטי חדש בשם "מיורנה 2", שהחידוש העיקרי בו שהקיוביטים, יחידות המידע הבסיסיות, נוסח האפס והאחד במחשבים רגילים מחזיקים יציבות למשך 20 שניות ואפילו דקה. זה אולי לא נשמע הרבה אבל זו קפיצה מטורפת ביציבות של מעבדים קוואנטיים - עד היום קיוביטים החזיקו חלקיקי שניה בודדים, כך שמדובר בשיפור של פי אלף, ופורץ את הדרך למחשוב קוואנטי מלא תוך שנים בודדות. ד"ר תומר סיימון, המדען הראשי של מיקרוסופט ישראל, חוזה שהדבר עשוי לקרות אפילו תוך שלוש שנים בלבד.

בין מעבדים קוואנטיים ובינה מלאכותית לבישה, מיקרוסופט הציגה בפעולה גם את המחשב החדש שלה ה-Surface Laptop Ultra, המבוסס על שבב הבינה המלאכותית החדש של אנוידיה RTX Spark במקום שבבים מוכרים, והציגה את היכולות המטורפות שלו כמו הרצה מקומית של מודל בעל 120 מיליון פרמטרים שתפס 99 גיגהבייט(!) מתוך 128 הגיגהבייט המובנים של המעבד. כרגע נראה שהמחשב האישי הסופר עוצמתי מיועד בעיקר למפתחים ומעצבים ופחות לבני תמותה רגילים.

עוד הכריזה מיקרוסופט על שורה של פיתוחים בתחום הבינה המלאכותית וסביבת הסוכנים החכמים שלה, כולל הטמעה של סוכנים חכמים בסביבות כמו GitHub והרחבה של מוצרי האבטחה שלה כמו דיפנדר ואחרים, גם להתגוננות מפני הסכנות החדשות שבהפעלת סוכנים חכמים שמבצעים פעולות על מערכות מחשוב במקומנו. לעניין זה מעיר שימי כהן, מנהל אבטחת המידע של חברת UBTECH כי "האבולוציה של סוכני ה-AI העצמאיים מחייבת את מנהלי אבטחת המידע לשינוי תפיסתי עמוק. סוכן AI הוא כבר לא רק קוד - הוא ישות דינמית שפועלת ברשת, מחזיקה בזהויות, ניגשת למידע רגיש ומבצעת פעולות. כדי להתמודד עם האתגר הזה, מיקרוסופט ייצרה אינטגרציה רחבה בין כל כלי הדגל שלה", מסביר כהן.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully