חברת אפל תסיים בסתיו הקרוב את תמיכת התוכנה הרשמית עבור 16 מכשירים שונים בארבע קטגוריות מוצרים. ההיקף המלא של המהלך התברר השבוע עם ההכרזות על מערכות ההפעלה החדשות macOS 27 Golden Gate, iPadOS 27, tvOS 27 ו-watchOS 27 במסגרת כנס WWDC. נקודת האור היחידה עבור המשתמשים היא בגזרת האייפון, שכן מערכת ההפעלה iOS 27 תציג רשימת תמיכה זהה לחלוטין לזו של השנה שעברה, ללא דגמים שהוסרו מהרשימה, ומצב דומה נרשם גם ברמקולים החכמים מסדרת ה-HomePod.
את המכה העסקית והטכנולוגית הקשה ביותר סופגת סדרת השעונים של החברה. מערכת ההפעלה watchOS 27 מסיימת בגל אחד את התמיכה ב-Apple Watch Series 6, Series 6 7 ו-Series 8, בדגם האולטרה מהדור הראשון ובדגם ה-SE מהדור השני. המשמעות היא שהגרסה החדשה תדרוש מעבד מסוג S9 או S10 ומעלה לצורך הפעלה. מדובר בחיסול תמיכה אגרסיבי במיוחד, שכן הגרסה הקודמת תמכה בכל הדגמים הללו, ומחיקת שלושה דורות של שעונים בבת אחת נחשבת לצעד חסר תקדים בהיסטוריית המוצר.
גם בגזרת הטאבלטים אפל מציגה קו נוקשה ומעלה את הרף הנדרש למעבדי A14 ביוניק או M1 ומעלה. החלטה זו מוציאה מהמשחק חמישה דגמי אייפד פופולריים שעדיין מריצים את הגרסה הנוכחית: אייפד אייר דור שלישי, אייפד פרו 12.9 אינץ' דור שלישי, אייפד פרו 11 אינץ' דור ראשון, האייפד הסטנדרטי בדור השמיני שלו ואייפד מיני דור חמישי.
במקביל, מערכת ההפעלה החדשה למחשבים מביאה לסיומו הרשמי את עידן מעבדי אינטל באפל. ארבעת מחשבי המק האחרונים שהתבססו על אינטל ועוד נתמכו בשנה שעברה נשארו בחוץ, בהם דגמי מקבוק פרו מ-2019 ו-2020, איימק מ-2020 ומחשב ה-Mac Pro מ-2019. המהלך הופך לרשמי את הצהרת החברה מהשנה שעברה על מעבר מלא לארכיטקטורת הסיליקון העצמאית שלה.
בגזרת הטלוויזיה, מערכת ההפעלה tvOS 27 תפרד משני דגמים ותיקים: דגם ה-HD מ-2015 ודגם ה-4K מהדור הראשון שהושק ב-2017. בעלי המכשירים שישארו מאחור לא יוותרו ללא הגנה מיידית, שכן אפל נוהגת לספק תיקוני אבטחה לגרסאות קודמות למשך כשנה, אך הגישה לתכונות החדשות תתאפשר רק דרך שדרוג חומרה. הגרסאות החדשות צפויות להגיע למשתמשים במהלך חודש ספטמבר, לאחר סיום תקופת בדיקות הבטא.
