וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מטא נדרשת להסביר מדוע הורידה 2,300 סרטי פורנו באופן פיראטי

עודכן לאחרונה: 17.6.2026 / 10:40

מטא ניסתה לשכנע את בית המשפט כי הורדות המוניות של אלפי סרטים פורנוגרפיים בוצעו בכלל ל"שימוש אישי", אבל השופטת לא התרשמה. כעת תימשך התביעה שטוענת כי החברה השתמשה בתוכן פיראטי כדי לאמן מודלי בינה מלאכותית

18+/ShutterStock

בשנים האחרונות מטא מצאה את עצמה פעם אחר פעם במרכז הוויכוח סביב השאלה מאיפה בדיוק מגיעים ההרים העצומים של המידע הדרושים לאימון מודלי בינה מלאכותית. אלא שהתביעה הנוכחית נגדה מצליחה להתבלט אפילו בנוף המשפטי הצפוף של תעשיית ה-AI.

חברת ההפקה Strike 3 Holdings, המחזיקה בזכויות על אלפי סרטים למבוגרים, טוענת כי מטא הורידה באופן פיראטי יותר מ-2,300 סרטים שבבעלותה באמצעות רשת BitTorrent, במטרה להשתמש בהם לאימון מודלי הבינה המלאכותית שלה. לפי התביעה, ההורדות בוצעו לאורך שנים, בין 2018 ל-2025, דרך כתובות IP המקושרות למשרדי החברה.

הסיפור הזה לא נולד משום מקום. כבר בפברואר אשתקד נחשפו במסגרת הליכים משפטיים מסמכים פנימיים של מטא שהצביעו על כך שעובדי החברה השתמשו בטורנטים כדי להוריד כמויות גדולות של תוכן לצורכי אימון מודלים, בין היתר ספרים. התביעה החדשה טוענת כי אותה שיטה שימשה גם במקרה של תכנים למבוגרים, ואף רומזת כי ההורדות נועדו לסייע בפיתוח יכולות וידאו מתקדמות.

מארק צוקרברג בדיון בסנאט, מתנצל בפני המשפחות של קורבנות על נזקי הרשתות החברתיות/רויטרס

כשמטא ניסתה לבלום את ההליך המשפטי, היא סיפקה לבית המשפט הסבר יוצא דופן. החברה טענה כי ההאשמות חסרות בסיס, וכי אם אכן בוצעו ההורדות המדוברות, הן נעשו לצורך "שימוש אישי" ולא כחלק מפעילותה הרשמית של החברה או מפרויקט אימון כלשהו של מודלי AI.

אלא שנראה כי ההסבר הזה לא שכנע את בית המשפט. בהחלטה שפורסמה ב-11 ביוני דחתה השופטת הפדרלית אאומי ק. לי את בקשתה של מטא לסלק את התביעה על הסף וקבעה כי התובעות הציגו תשתית מספקת להמשך בירור הטענות.

בהחלטתה התייחסה השופטת לדפוסי ההורדה שעליהם הצביעו התובעות. לפי המסמכים שהוגשו, כתובות IP המקושרות למטא הורידו באותם ימים קבצים רבים בעלי מאפיינים דומים ובהיקפים גדולים במיוחד. לדברי השופטת, קשה לקבל את הטענה שמדובר בצירופי מקרים או בפעילות אקראית של משתמשים בודדים.

כעת התביעה תמשיך להתנהל בבית המשפט, שם יידרשו הצדדים להציג ראיות נוספות בנוגע למקור ההורדות ולשאלה האם אכן נעשה שימוש בתכנים לצורך אימון מערכות בינה מלאכותית. התובעות דורשות פיצויים שעשויים להגיע ל-359 מיליון דולר.

  • עוד באותו נושא:
  • מטא

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully