במשך שנים iRobot בנתה את שמה סביב רעיון אחד פשוט: לתת לרובוטים לנקות את הבית במקום בני האדם. כעת, דווקא אחרי תקופה סוערת שכללה פשיטת רגל והעברת הבעלות לחברת Picea, החברה עושה צעד מפתיע וחוזרת למוצר שנראה הרבה יותר מסורתי. ה-Roomba Electro Plus הוא שואב השוטף הידני הראשון בתולדות iRobot - מכשיר שאינו רובוטי כלל - ומסמן הרחבה של קו המוצרים מעבר לעולם האוטומציה. במקביל, החברה השיקה גם חמישה דגמי Roomba חדשים לשוק האמריקאי, המגיעים עם עדכונים מתונים לצד ירידות מחירים משמעותיות.
ה-Electro Plus מיועד לרצפות קשות ומשלב חמישה תפקידי ניקוי במכשיר אחד: שאיבה, שטיפה, חיטוי ופעולות נוספות המתבצעות במעבר אחד על הרצפה. אחד המאפיינים הבולטים שלו הוא מערכת חיטוי שאינה משתמשת כלל בחומרי ניקוי כימיים. במקום זאת, המכשיר מנצל את הכלור הקיים באופן טבעי במי הברז וממיר אותו, באמצעות זרם חשמלי, לחומצה היפוכלורית - חומר חיטוי הנמצא בשימוש גם בסביבות מקצועיות.
לדברי החברה, התמיסה שנוצרת מסוגלת להשמיד 99.99% מהחיידקים, הפטריות, הנגיפים והמזהמים שעל הרצפה. מאחר שהתהליך אינו מצריך תוספת של חומרי ניקוי או רעלים, iRobot טוענת שהמכשיר בטוח לשימוש גם בבתים עם ילדים וחיות מחמד.
המכשיר מגיע עם תחנת ThermaClean, שמנקה, מייבשת ומחטאת את מטלית השטיפה באופן אוטומטי לאחר השימוש. הוא עושה שימוש באותו PowerSpin Roller Mop שכבר שולב בדגמי הרובוטים של החברה, וכן במערכת DirtDetect, שמזהה אזורים מלוכלכים במיוחד ומגבירה באופן אוטומטי את זרימת המים ואת פעולת הניקוי כדי להתמודד עם לכלוך עיקש.
לפי נתוני החברה, ה-Electro Plus מספק עד 35 דקות עבודה אלחוטית בטעינה אחת - זמן שמספיק לניקוי שטח של עד כ-120 מ"ר. בנוסף, גוף המכשיר מסוגל להישכב כמעט לחלוטין על הרצפה כדי להגיע גם מתחת לרהיטים ובאזורים שקשה לנקות. מחירו בארצות הברית עומד על 400 דולר והוא זמין לרכישה כבר כעת.
לצד השואב החדש, iRobot הכריזה גם על חמישה רובוטי ניקוי חדשים. הדגם המתקדם ביותר הוא Roomba Max 775 Combo Robot + AutoWash Dock, שמחירו 1,000 דולר. הוא כולל חיישן LiDAR למיפוי הבית, מיפוי תלת-ממדי, זיהוי מכשולים מבוסס בינה מלאכותית ואת אותה מערכת שטיפה עצמית המשולבת גם ב-Electro Plus.
מתחתיו ממוקם Roomba Max 715 Vacuum Robot + AutoEmpty Dock במחיר של 700 דולר. מדובר בדגם המתמקד בשאיבה בלבד, ללא יכולות שטיפה, אך הוא מציע יכולות ניווט ומיפוי מתקדמות בדומה לדגם הבכיר.
החברה השיקה גם את סדרת Roomba Plus הכוללת את הדגמים 575 Combo, 515 Combo ו-415 Combo, שמחיריהם נעים בין 600 ל-800 דולר. שלושתם מצוידים במערכת LiDAR לניווט ומיפוי ומגיעים עם תחנת AutoWash לריקון עצמי, כאשר ההבדלים ביניהם מתמקדים בעיקר בעוצמת השאיבה וביכולות הניקוי.
ההשקות החדשות מגיעות חודשים ספורים לאחר ש-Picea, ששימשה בעבר כיצרנית של מוצרי iRobot, השלימה את רכישת החברה בעקבות פשיטת הרגל שלה. שתי החברות כבר עבדו יחד לפני הרכישה, כאשר סדרת ה-Roomba המבוססת LiDAR שהושקה ב-2025 יוצרה על ידי Picea. כעת מקווה iRobot שהרחבת סל המוצרים - גם מעבר לעולם הרובוטים - תסייע לה לפתוח דף חדש ולחזור למסלול צמיחה.
מוותרת על הרובוטים: iRobot השיקה שואב-שוטף ידני
עודכן לאחרונה: 7.7.2026 / 23:05
