האם אחד ממחשבי המקינטוש האייקוניים ביותר אי פעם בדרך להפוך לסט LEGO רשמי? עדיין מוקדם לדעת, אבל נראה שהסיכויים לכך לא נעלמו. חברת LEGO הודיעה כי פרויקט ה-iMac G3, שהוגש במסגרת פלטפורמת LEGO Ideas, עבר לסטטוס "Parking Lot" - שלב ביניים שבו החברה מחליטה להמשיך לבחון את הרעיון במקום לדחות אותו באופן מיידי.
פלטפורמת LEGO Ideas מאפשרת למעריצים להציע רעיונות לסטים חדשים. כל הצעה שמצליחה לצבור לפחות 10,000 הצבעות עוברת לבחינת ועדת הסקירה של LEGO, שמחליטה אם להפוך אותה למוצר רשמי. באוגוסט 2025 העלה המשתמש terauma דגם מפורט של ה-iMac G3 בצבע Bondi Blue, אחד העיצובים המזוהים ביותר עם אפל של סוף שנות ה-90.
הדגם משחזר את המראה הייחודי של המחשב, כולל מבנה ה-All-in-One המפורסם, עכבר ה"הוקי פאק", מקלדת תואמת ואפילו הכבלים. גם פנים המחשב לא הוזנח - היוצר שילב פרטים כמו שפופרת CRT ולוח אלקטרוני, תוך שימוש בלבני LEGO שקופות בגוון המזכיר את צבע ה-Bondi Blue המקורי.
לאחר שהפרויקט הגיע לרף 10,000 התומכים, הוא עבר לבחינת LEGO. כעת, עם המעבר לסטטוס Parking Lot, החברה למעשה מאותתת כי היא עדיין לא קיבלה החלטה סופית. המשמעות היא שנדרש זמן נוסף להערכת הפרויקט, ובמקרה של דגם המבוסס על מוצר של אפל, ייתכן שהדבר כולל גם בחינת סוגיות רישוי וקבלת אישורים מהחברה.
עבור חובבי LEGO מדובר בהתפתחות מעודדת. לא מעט פרויקטים נדחים כבר בשלב הסקירה הראשוני, ולכן עצם העובדה שה-iMac G3 נשאר בבחינה מעידה שהוא עדיין נמצא על השולחן. גם סטים כמו Downton Abbey ו-The Old Man and the Sea עברו בעבר דרך סטטוס Parking Lot לפני שקיבלו אור ירוק והפכו למוצרים רשמיים.
סבב הסקירה השלישי של LEGO Ideas לשנת 2025 כלל 75 רעיונות שעמדו בתנאי הסף. מתוכם נבחרו שלושה בלבד להפוך לסטים רשמיים, ארבעה - ובהם גם ה-iMac G3 - הועברו ל-Parking Lot להמשך בחינה, וכל היתר נדחו. פרויקט יכול להישאר בסטטוס הזה במשך עד שלושה סבבי סקירה לפני שמתקבלת החלטה סופית.
בשלב זה LEGO לא התחייבה שהדגם אכן יגיע למדפים, אך גם לא סגרה את הדלת בפניו. החברה צפויה לפרסם בהמשך עדכונים שיבהירו אם ה-iMac G3 יהפוך לסט רשמי או שיצטרף לרשימת הפרויקטים שלא צלחו את תהליך הבחינה. בעבר כבר הוגשה במסגרת LEGO Ideas גם הצעה לסט של חנות Apple Store, אך היא נדחתה בסופו של דבר.
