גוגל נכנסת רשמית לשוק תגי האיתור: החברה חשפה היום את Pixel Tag, התשובה שלה ל-AirTag של אפל והמוצר הראשון מתוצרתה שמיועד לאיתור חפצים. ההשקה מגיעה כשנתיים לאחר שגוגל כבר הקימה את התשתית שמאחוריו - רשת איתור ששימשה עד היום תגי איתור של יצרניות צד שלישי.
Pixel Tag עשוי מפלדת אל-חלד ומגיע בתקן IP67 לעמידות בפני מים ואבק. בניגוד לעיצוב העגול של AirTag, בגוגל בחרו במבנה אובלי, אבל בכל הנוגע לחיבור למפתחות או לתיק שתי החברות נוקטות בגישה דומה: גם כאן אין נקודת חיבור מובנית, ולכן יהיה צורך באביזר נוסף.
בתוך התג נמצא רמקול שיכול להשמיע צליל כדי לעזור למצוא חפץ שאבד בקרבת מקום. גוגל הוסיפה גם כפתור פיזי על התג עצמו, שבלחיצה יכול לגרום לסמארטפון המחובר להשמיע צליל. זו אחת התכונות שמבדילות את Pixel Tag מה-AirTag של אפל.
התג כולל קישוריות Bluetooth ו-Ultra Wideband, שמאפשרת איתור מדויק כאשר החפץ נמצא בקרבת מקום אבל לא בטווח הראייה. הוא תומך גם בהתראות כאשר משאירים חפץ מאחור ובאפשרות לשתף את מיקומו עם כמה אנשים. הסוללה ניתנת להחלפה וצפויה להחזיק עד שנה.
Pixel Tag יעבוד עם מכשירי אנדרואיד המריצים Android 9 ומעלה ותומכים ב-Bluetooth 6, והאיתור יתבצע באמצעות אפליקציית Find Hub. כאשר התג נמצא מחוץ לטווח של הטלפון של בעליו, נכנסת לתמונה רשת Find Hub של גוגל, שנעזרת ביותר ממיליארד מכשירי אנדרואיד כדי לסייע באיתור חפצים - מודל שדומה לזה של רשת Find My של אפל.
אחד הנושאים הרגישים ביותר בתגי איתור הוא האפשרות להשתמש בהם למעקב אחר אנשים ללא ידיעתם, וגם כאן גוגל ואפל פועלות במשותף. מכשירי אנדרואיד יכולים להתריע כאשר הם מזהים תג לא מוכר שנע יחד עם המשתמש, וההתראות פועלות גם בין הפלטפורמות. המשמעות היא שאייפון יכול להתריע על Pixel Tag שנמצא בסביבה ונע עם המשתמש, ומכשיר אנדרואיד יכול לעשות את אותו הדבר במקרה של תג של אפל.
גוגל מתכננת להתחיל למכור את Pixel Tag בנובמבר 2026. המחיר יעמוד על 29 דולר ליחידה או 99 דולר לחבילה של ארבעה - בדיוק כמו AirTag 2. בכך גוגל לא רק מציגה חלופה משלה למשתמשי אנדרואיד, אלא משלימה את החלק שהיה חסר במערכת האיתור שבנתה: אחרי הרשת והאפליקציה, עכשיו מגיע גם התג עם הלוגו שלה.
