הקיץ הישראלי מביא עמו בקביעות את המטרד ושמו יתושים, ליתר דיוק יתושות. לצערנו, היתושות, שהן פשוטו כמשמעו, מוצצות דם, מזריקות לתוך העור שלנו בזמן העקיצה את הרוק שלה, שמכיל תערובת של חומרים שמונעים מהדם להיקרש ומרחיבים את כלי הדם, כדי לאפשר לה לשתות לנו את הדם, לא מטאפורית, בלי הפרעה. תחושת הגירוד שאנחנו חשים אחר כך היא בכלל התגובה של מערכת החיסון שלנו לחלבונים הזרים שנכנסו לנו לדם, שלא לדבר על מחוללי מחלות אחרים, חלילה וחס (אבל כן, יתושות מזנים מסויימים, מעבירות כך גם מחלות מסוכנות למדי...).
לגרמנים יש פטנט שעובד כבר שנים לנטרול העקיצות שעובד על - חום. העיקרון הוא פשוט: החימום המקומי מפרק את החלבונים הזרים שהיתושה החדירה לנו לעור, ומקל על הגרד. ברשתות הפארם בגרמניה כבר שנים אפשר למצוא מכשירים קטנים שנועדו לטפל בעקיצות יתושים (וחרקים אחרים גם!) בעזרת חום, ועכשיו נמכרת בישראל גירסת היי טק של אותו הפטנט בשם Heat it.
זהו דונגל קטן, בגודל של מתאם אוזניות בערך, שמשתמש בחשמל בשקע ה-USB-C של הסמארטפון שלכם כדי להלהיט ולחמם גוף חימום פנימי קטן. את הקצה של המכשיר מעבירים על מקום העקיצה כדי לנטרל את תחושת הגרד. וכן, זה מגיע גם עם אפליקציה משלו.
אז איך זה עובד?
ה-Heat It מגיע עם אפליקציה גם לאייפון וגם לאנדרואיד, והעסק מאוד פשוט - אחרי שמורידים ומתקינים אותה, מחברים את ההתקן לשקע ה-USB-C בטלפון, והיא תפתח אוטומטית (צריך לאשר פעם אחת קישור) עם מסך וממשק פשוט מאוד: בוחרים את משך הטיפול (קצר, בינוני וארוך), האם מדובר במבוגר או ילד, ויש אפשרות עדינה לבעלי עור רגיש, ולוחצים על Start (חשוב לציין שהממשק הוא באנגלית). ההתקן יתחמם, וייתן לכם חיווי מתי להניח אותו על עור - ומתי לסיים. פשוט וקל.
עכשיו לשאלה הגדולה: האם זה באמת עובד? התשובה היא כן. ניסיתי את הצעצוע על כמה עקיצות יתושים, מקומיים ובחו"ל, וזה אכן מפחית משמעותית את תחושת הגרד. מדע!
ברכישה ישירות מאתר החברה, עלות ההתקן היא 115 שקלים ליחידה בודדת, וזה דומה להתקנים אחרים בשוק, שבניגוד ל-Heat It, כן זקוקים לסוללה. הגודל והניידות של ההתקן הזעיר הזה לעומת האחרים הוא יתרון, שכן הוא לא זקוק למקור כוח פנימי ומשתמש בסוללה של הסמארטפון. תכל'ס, אתם יכולים פשוט לשים אותו על מחזיק מפתחות. בקטע הזה, הוא מאוד נייד ונוח.
Heat It
ציון: 9
מחיר מומלץ לצרכן: 115 שקלים (מחיר היכרות)
