וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשימת החיסול של ה-RIAA: הכנס שם משתמש ובדוק

28.7.2003 / 12:50

אתר ה-EFF פצח בשירות המאפשר לגולשים להזין את שם המשתמש שלהם ולברר אם תעשיית המוזיקה האמריקאית בעקבותיהם

אתר Electronic Frontier Foundation פצח בשירות המאפשר לגולשים לבדוק האם הם נרדפים על ידי ה-RIAA, איגוד חברות התקליטים האמריקאיות. הגולשים מוזמנים להכניס באתר את שם המשתמש שלהם בתוכנות שיתוף הקבצים, שנבדק אל מול רשימה של 125 זימוני דין שהגיש ה-RIAA לספקי האינטרנט בארה"ב, באמצעות בית המשפט המחוזי בוושינגטון.

חשוב לזכור: גם במידה ושם המשתמש מצטלב עם שם המופיע ברשימת הנרדפים של ה-RIAA, לא מרמז הדבר בהכרח כי הגולש צפוי לתביעה, שכן שמות המשתמשים של תוכנות שיתוף הקבצים תקפים לרוב לגבי יותר מגולש אחד.

אם אתר ה-EFF מזהה את שם המשתמש שהוזן, הוא מפנה בקישור אל קובץ PDF של זימון הדין הרלוונטי, אשר כולל פרטים על ספק הגישה לאינטרנט, כתובת IP של הגולש וכן רשימת השירים ששותפו באופן לא חוקי. ה-EFF יספק לנרדפים הפוטנציאלים גם רשימה של עורכי דין ומקורות מידע משפטיים הנגישים באמצעות ה-Subpoena Defence Alliance, שיתוף פעולה בין ה-EFF לבין איגוד תעשיית האינטרנט האמריקאית.

"תעשיית המוזיקה ממשיכה במסע הצלב חסר התועלת שלה, לתבוע אלפים מ-60 מיליון האנשים שמשתמשים בתוכנות שיתוף הקבצים בארה"ב", אמר פרד ואן לוהמאן, פרקליט בכיר ב-EFF. "אנחנו מקווים שמאגר זימוני הדין של ה-EFF ייתן לאנשים קצת שקט נפשי ואת המידע שהם צריכים כדי להתמודד עם זה, וכדי להגן על פרטיותם".

ה-RIAA הגיש עד כה 871 זימוני דין לספקיות האינטרנט האמריקאיות, שמחויבות על פי חוק המילניום הדיגיטלי להעביר לארגון פרטים על גולשים החשודים בשיתוף קבצים לא חוקיים. גורמים רשמיים ב-RIAA מוסרים כי הארגון יחל בסוף חודש אוגוסט להגיש תביעות נגד גולשים החשודים בשיתוף קבצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully