תעשיית המוזיקה ממשיכה במלחמה העולמית שהכריזה על משתפי הקבצים באשר הם. במטרה למנוע את הירידה במכירות התקליטים, הגישה הפדרציה העולמית של תעשיית המוזיקה (IFPI) תביעות כנגד 247 חשודים בשיתוף קבצים במדינות איטליה, גרמניה, דנמרק וקנדה.
הפדרציה הלוחמנית הדגישה שהיא לא תסתפק רק ב-247 תביעות ובקרוב תרדוף אחר משתפי הקבצים גם בארצות נוספות. לטענת הפדרציה, החשודים העלו לרשת מאות ואלפי קובצי מוזיקה להורדה דרך תוכנות שיתוף הקבצים כמו קאזה ו- WinMX.
הפדרציה מאשימה את המסחר החופשי באינטרנט בירידה משמעותית במכירות התקליטורים וקובצי המוזיקה להורדה בתשלום, במהלך חמש השנים האחרונות. "הבהרנו לא פעם ששיתוף הקבצים ללא רשות מבעל זכויות היוצרים אינו חוקי. זה הורס לנו את הפרנסה ומחריב את התעשייה", אמר ג'יי ברמן, יו"ר הפדרציה.
לא נפסיק לתבוע
31.3.2004 / 10:46