בשבוע שעבר שיחררה מיקרוסופט לקהיליית הקוד הפתוח תבניות שנועדו לפשט את תהליך כתיבת התוכנות למערכת ההפעלה חלונות. עתה יוכלו המפתחים לעבוד עם התבניות, לשנותן וליצור ממשקים גרפיים חדשים לתוכנות המבוססות חלונות.
זו הפעם השנייה שמיקרוסופט משחררת חלקים מהקוד הסודי שלה. באפריל שיחררה מיקרוסופט קוד ששימש לבניית מוצרים לחלונות המבוססים על קוד XML.
ממיקרוסופט נמסר כי מטרת המדיניות החדשה היא לגרום למפתחים להעשיר את התוכנות המתבססות על מערכת ההפעלה חלונות ולאפשר למפתחים כלים משופרים.
מיקרוסופט, שיצאה לא מכבר במתקפה פרסומית על הקוד הפתוח פועלת כיום בשני מישורים. האחד, ניסיון לפתוח חלקים מהקוד שלה והשנייה, קמפיין פרסומי המדגיש את החסרונות במעבר לקוד הפתוח ואת העלויות הכבדות שצפויות לחברות המחליטות להתבסס על תוכנות אחרות מלבד אלה של מיקרוסופט.
מיקרוסופט פותחת את הקוד
17.5.2004 / 10:54