וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

העתיד כבר כאן – סופית

אביגד ברמן

17.6.2004 / 16:05

מדענים אמריקאים ואוסטרים הצליחו להגשים את חלום הטלפורטינג - להעלם במקום אחד ולהופיע במקום אחר

אני מת על "מסע בין כוכבים" זה לא סוד (כאילו, תסתכלו עלי..). הסדרה המצויינת הציגה לנו, במשך כל השנים שהיא רצה, הרבה מאוד המצאות עתידניות מעניינות: מכונה לייצור מיידי של אוכל, סייבורגים בעלי אישיות מפותחת, אקדחי פייזר שמסוגלים לפרק כל חומר למולקולות ועוד ועוד. אך ההמצאה שתמיד חלמתי שתהיה לי היא מכשיר הטלפורטינג שמאפיין את הסדרה מאז העונה הראשונה שלה.

החלום להיכנס אל תוך מכשיר ולצאת במקום אחר לחלוטין בן רגע קיים כבר הרבה זמן, באנגלית קוראים לזה טלפורטינג ובעברית עדיין לא קוראים לזה. לאחרונה חבורת מדענים מארצות הברית ומאוסטריה הצליחו לקחת צעד ראשון משמעותי בכיוון. כרגע, עדיין ברמה האטומית.

פריצת הדרך הגדולה נעשתה כאשר המדענים הצליחו להעביר תכונות של אטום אחד לאטום אחר, מבלי לעבור את המרחק הפיזי שבין שני האטומים. מה זה אומר בעצם? המדענים יכלו לקחת, לדוגמה, את הכוח המגנטי שיוצר אטום אחד ולגרום לו "לקפוץ" אל אטום אחר בן רגע. המרחק הפיזי בין שני האטומים לא משנה ולמעשה הם היו יכולים להיות, בזמן הניסוי, בשני צדי הגלקסיה.

ואיך זה משפיע עלינו?

את הדרך המדויקת שבה נערך הניסוי אני אפילו לא אנסה להסביר כאן מפאת קוצר היריעה ומפאת העובדה שמעט מאוד אנשים בכלל יכולים להבין את התהליך (למרות מה שאמא שלי אומרת, אני לא ביניהם). אך ההשלכות של הניסוי כבר מתחילות לצבור עניין בעולם המחשוב.

מסתבר שניתן להשתמש בתכונות האטום השונות כדי ליצור סוג של שפה בינארית (תכונה אחת מסמלת 1 ואחרת מסמלת 0) בעזרת טכנולוגיה חדשה מחשבים יוכלו להעביר מידע מרכיב לרכיב בעזרת טלפורטציה, שיטה שתאפשר להעביר כמויות הרבה יותר גדולות של מידע במהירות שיא. במידה וחברות מחשבים יתחילו לייצר מחשבים מבוססי טלפורטינג, נוכל לצפות לעידן חדש לגמרי בו מחשבים מתקשרים זה עם זה במהירות מדהימה ללא קשר למרחק ביניהם.

ראוי לציין כי ניסויים בטלפורטציה כבר נעשו בעבר בהצלחה (גם בישראל) אך זוהי הפעם הראשונה שבה המדענים הצליחו לשמור על תכונות האטום גם בסיום הניסוי. זוהי כמובן גם תחילת הדרך הארוכה לקראת מכשירי טלפורטינג שיוכלו להעביר בני אדם מנקודה לנקודה ברגע אחד. קפטן פיקארד – מאחוריך!

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully