וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משחקי מחשבה

אביגד ברמן

21.6.2004 / 10:58

האם בקרוב נוכל לשלוט במשחקי מחשב בעזרת המחשבה שלנו בלבד?

מספר מדענים מבית החולים היהודי בארנס בסנט לואיס, ארה"ב, הצליחו לגרום לארבעה מתנדבים לשלוט במשחק מחשב פשוט, בעזרת כוח המחשבה שלהם בלבד. הניסוי נערך כחלק ממחקר כולל המנסה למצוא שיטות לעזור לאנשים מוגבלים פיסית. התקווה היא שבעתיד יוכלו אותם אנשים לקרוא, לכתוב ואף להתנועע ממקום למקום בעזרת כוח המחשבה בלבד.

בשלב זה של הניסוי, מספר חורים קטנים נקדחו אל תוך הגולגולת של המתנדבים ואלקטרודות הוכנסו לתוכם. האלקטרודות באו במגע קל עם קליפת המוח וכך הן יכלו לקלוט את הפעילות החשמלית שמתרחשת בתוך המוח. כדאי לציין שבמחקר הבא יעבדו החוקרים על שיטה לקלוט את הפעילות החשמלית מבלי שיהיה צורך בחוטים שיוצאים מתוך ראשו של המטופל.

32 אלקטרודות הונחו על שני אזורים עיקריים במוחם של הנבדקים, האזור האחראי לפיעילות מוטורית, ואזור ברוקאס, אשר קשור לדיבור. לאחר מספר דקות מועט מאוד של אימון (כשש דקות בלבד) יכלו הנבחנים לשלוט במה שקורה על צג המחשב על ידי כך שהם חשבו על המילה "זוז".

אחוזי הצלחה גבוהים

על פי החוקרים, הנבחנים השיגו בין 74 עד 100 אחוזי הצלחה במשחק המחשב שניתן להם, כשאחד הנבחנים פגע במטרה 33 פעמים מתוך 33 נסיונות. בעקבות הפלישה האכזרית אל תוך הגולגולת שלהם, נאלצו הנבחנים להישאר במיטה במשך שבועיים, כשהם כל הזמן מחוברים למחשב.

"נצטרך להמשיך את המחקר על קופים בלבד בשנים הקרובות, יקח עוד זמן עד שנוכל להשתיל קולטנים קבועים בראשם של בני אדם" מסרו דוקטור אריק לודטהרדט ודניאל מורן, שנים מהחוקרים אשר בצעו את הניסוי.

כדאי לציין שהטכנולוגייה הזו אינה חדשה לגמרי ושבעבר הלא רחוק הצליחו חוקרים משוויץ ומברצלונה לפתח כיסא גלגלים אשר ניתן לשליטה על ידי מחשבה בלבד וללא כל צורך בקדיחה לתוך הגולגולת. אין צורך לפרט כי כל הפיתוחים הללו יוכלו לשמש כבסיס לטכנולוגיות עתידיות אשר יאפשרו לנו לשלוט במחשבים ובמכונות בעזרת כוח המחשבה בלבד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully