חברת האינטרנט המהיר של מתב, נונסטופ, נסגרת - כך נודע ל-TheMarker.com. על פי התוכנית של מתב, השלד התפעולי של החברה ישולב לתוך מתב ואילו פעילות התוכן תועבר לספקיות אינטרנט אחרות. החברה תמשיך לספק שירותי אינטרנט למנוייה, אולם תוך מספר חודשים היא תנתק את המנויים ותתמקד בניסויי אינטרנט מהיר בלבד.
ההערכות הן כי מתוך 150 העובדים יפוטרו רבים. ההחלטה לסגור את החברה נתקבלה לאחר שהמשא ומתן עם נטוויז'ן למיזוג הפעילות נכשל.
המשבר בשוק האינטרנט העולמי והרגולציה שאינה מאפשרת בשלב זה לחברות הכבלים לספק אינטרנט מהיר, אשר הגבילו מאוד את פעילותה של נונסטופ כחברת אינטרנט מהיר - היו בין הסיבות העיקריות שהובילו את הבעלים של חברת הכבלים מתב, שמואל דנקנר, למסקנה כי נונסטופ לא צריכה להמשיך לפעול במתכונתה הנוכחית. אולם, מעל הכול, הדבר שדחף לסגירת החברה הוא העובדה שנונסטופ הפסידה 50 מיליון שקל במהלך 2000 וקצב שריפת המזומנים שלה עומד על כמה מיליוני שקלים בחודש, בזמן שלחברה יש רק מספר זעום של מנויים.
נונסטופ הוקמה על ידי מתב לפני כשנה וחצי כדי לספק אינטרנט מהיר על גבי רשת הכבלים. עד היום עדיין לא קיבלו חברות הכבלים אישור לספק שירותי תקשורת, ובכלל זה אינטרנט. בינתיים, נונסטופ מספקת שירותי אינטרנט למספר נסיינים על גבי רשת הכבלים של מתב.
נונסטופ נסגרת
גיא הדס
1.5.2001 / 11:32