וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

Championship Surfer-אליפות הגלישה

יואב לסמן

28.4.2001 / 15:04

נראה כי סגנון משחקי ה"אקסטרים ספורט" הופך מדי יום לפופולארי יותר ויותר. החלקה בסקטבורד עם טוני הוק, Supreme Snowboarding של אינפוגרם, וכעת, גלישת גלים עם Championship Surfer.

התקופה ההיא…

יכול להיות שלא שמנו לב, או אולי הדחקנו בתוקף וניסינו להכחיש, אך התקופה ההיא הגיעה. אותה תקופה בה חופשת פסח נראית כלא יותר מזיכרון מרוחק ומתוק, אותה תקופה בה כל תיכוניסט נועל עצמו לשעות ארוכות בחדרו, אותה תקופה בה שהייה מחוץ למזגן ליותר מחמש דקות הופכת לדבר בלתי נסבל. כן ידידיי - החורף נגמר, והקיץ כבר אורב לו ממש מעבר לפינה. לא יעבור עוד זמן רב, ותזכו לפגוש בבקרים את כל אותם קרובי משפחה נודניקים, מהם השתדלתם להתחמק כל השנה, להכיר יותר מפעם אחת את מצב הצבירה "נוזל" מקרוב (מדי) וכמובן להבין שוב ושוב מדוע מנהלי בתי המלונות בעולם לא מתים עלינו, הישראלים, בלשון המעטה. אז בטרם מידות החום מרקיעות שחקים וחופי הים והבריכות הופכות לסיכון סביבתי, הנה מגיע Championship Surfer, משחק ספורט חדש-דנדש הנותן לנו הזדמנות לחוות את חווית הגלישה בים במחשב, מבלי להסתכן בנפילה מהגלשן ובטביעה, או יותר גרוע, מבלי שנצטרך להדחף לשרתון בשיא הקיץ…
CS משתייך לזאנר ה-Extreme Sports, בדומה ל-Tony Hawk Pro Skater והמשכו. בכלל, נראה כי בשנים האחרונות צוברת קטגורית המשחקים הללו תאוצה לא קטנה. יצרניות משחקי מחשב רבות רואות בזאנר החדש יחסית משב רוח מרענן לעולם המשחקים המתחדש, ומשקיעות משאבים וכסף רב לשם פתוח כותרים בסגנון. CS כאמור נכלל בקטגוריה הזו, אולם אם סמולצית הספורט של Tony נחשבת לראש החנית בכותרי ה-Extreme Sports, אז הרי ש-CS ממוקם הרחק בקציה השני. למעשה, אני עדיין לא מבין כיצד הפכה Krome Studios, החברה המפתחת, את הרעיון המבטיח של כותר גלישה למשחק עלוב ומשעמם כ"כ. אבל למען הסדר הטוב, בואו ונתחיל מההתחלה.
ארבעה מדורי גהנום

הכותר מציע ארבעה מצבי משחק עיקריים, הכוללים מצב אליפות, ארקייד וזוג מצבים למשחק מרובה משתתפים. מצב האליפות נותן לשחקן להתחרות במין טורניר גלישה, המחולק לכמה שלבים, בכל אחד מהם אנו מתחרים כנגד גולש אחר. על מנת להתקדם בטורניר ולעבור לשלב הבא, עלינו להגיע למספר נקודות מסוים, אותו אנו צוברים בעזרת ביצוע תרגילי גלישה. CS, אגב, מציע כארבעים טריקים ותרגילים כאלו, אותם אנו מבצעים באמצעות צירופים ולחיצות שונות על כפתורי המקלדת או לחלופין הגויסטיק. כל שלב בתחרות מתרחש בחוף אחר, סביבת פעילות אחרת. בנקודה זו כדאי לציין ולהזכיר שכמו ב-Tony Hawk, גם ב-CSאנו צריכים "לשחרר" זירות נעולות כדי להתחרות בהן, וזאת שוב על ידי ביצוע תרגילים שונים בארבעת מצבי המשחק. לא שזה ממש משנה, שכן כל החופים נראים ומתנהגים כמעט אותו הדבר, ולא מציעים אף חידוש שימשוך את השחקן ויגרום לו להמשיך ולשחק כדי לזכות בסביבות נוספות.
צורת המשחק השניה, ארקייד, נותנת לנו לצאת ולגלוש בחופים השונים, כשכאמור, בשביל להתקדם בין חוף לחוף עלינו לצבור מספר נקודות כלשהו ע"י בצוע טריקים ומהלכים למיניהם. ההבדל בין מצב זה לקודם הוא שהפעם איננו מתחרים יחד עם גולש, אלא כנגד מכשולים המפוזרים ברחבי החוף. ואם אתם חושבים שהימים אצלנו מזוהמים, חכו עד שתראו מה זורקים האמריקאים לאוקינוסים שלהם. בכל פעם שנתחיל במשחק, ולא משנה באיזה מצב, נתבקש לבחור גולש מתוך שבעה גברים ובחורה, כשלכל אחד מהם כישורים משלו. בנוסף לבחירת הגולש נוכל לשנות את אופן בנייתו של הגלשן עליו נגלוש, ובחלק מהמקרים גם לקבוע את מזג האוויר בו נתחרה ובאיזה שעה של היום. כצפוי, זירות הפעולה במצבים השונים זהות לחלוטין, ואם סיימנו מצב אחד אין ממש טעם לבזבז את הזמן על מצב אחר.
זה רק אני והגלשן שלי

שני המצבים האחרונים מיועדים למשחק מרובה משתתפים. עם זאת, המשחק אינו תומך ברשת ואפילו לא באינטרנט, אלא רק בשיטת ה-Hot Seat, הכסא החם בתרגום צולע במיוחד: שניים עד ארבעה שחקנים חיים מתחרים יחד על אותו מחשב. הראשון הוא צורת משחק ה-Rumble, בלגן אם תרצו, בו על כל אחד מהשחקנים להפיל את רעהו מהגלשן. לשם כך, מפוזרים ברחבי הים בונוסים למיניהם, המחזקים את הלוקח אותם והופכים את נטל ההפלה לקל ופשוט יותר. סוג המשחק השני הוא "מלך הגלים", המהווה בעצם גרסה חיה לטורניר ומצב האליפות. שבעה שחקנים מתחרים יחד על הניצחון והתואר הנכסף.
CS הוא משחק ספורט, וכיאה לאחד שכזה מחזיק בתוכו ממשק שליטה מוזר שעלול בתחילה להראות מעט מבלבל ומסובך, אולם במהירות ולאחר אימון הופך לנוח ואפקטיבי עד מאוד. ביצוע התרגילים, שכמובן מהווים את הרעיון העיקרי בכותר, אינו קשה במיוחד תודות למערך השליטה הפשוט והקל, מה גם שבגלל ומדובר ברכיבה על הגלים הסוד הוא לחכות לנחשול המתאים. כל שחקן יכול להשלים את כל הארבעים תוך זמן קצר וללא בעיות מיותרות. בכל הנוגע לחוויה, אני איני גולש, ולמרות שניסיתי כמה פעמים מעולם לא הצלחתי להשתלט על הגלשן בצורה שאפשרה לי לעמוד עליו ביציבות יותר מעשר שניות, ולכן איני מסוגל לשפוט האם הגלישה הוירטואלית מדמה ומזכירה במשהו את המציאות. בכל אופן,צורת שליטה נוחה היא אחת הדברים החשובים והקשים ביותר לביצוע כשזה נוגע לכותרי ספורט, ובייחוד Extreme Sports, ולפחות על זה מגיעה לחברה המפתחת, שלבטח תהיה מחוסרת עבודה בתקופה הקרובה, טפיחה על השכם.
מלך החוף?

שאר הנתונים הטכניים, לעומת זאת, מחפירים. הגרפיקה נוראית וכלל לא מציאותית, הים נראה כפס כחול ריק והגלים מעוררי רחמים. כמו כן, הדמויות השונות, הן של הגולשים והן של אנשים משועממים שעומדים בצדי החוף ולעתים במים נראות נורא ומכילות פירוט מינימלי. ב-CSישנם גם לא מעט סרטים וקטעי וידאו מצולמים, הלקוחים מתחרויות גלישה. האיכות של אלו משביעת רצון, אולם הם מבוימים בצורה יבשה ולא מושכת, שלבטח תגרום לכם להקיש על מקש ה-Esc בכל פעם שיעלו. אפקטים קוליים לא ממש מצאתי במשחק, למרות שהיוצרים הבטיחו לי שישנם, כך שבצד הסאונד תרגישו במוזיקה בלבד, המורכבת ממספר נעימות גלישה, כפי שקוראים להן האמריקאים.
כותרי ספורט, בניגוד לשאר סוגי הזאנרים והכותרים, הם המשחקים הקשים ביותר להכנה ופיתוח. ולאו דווקא מבחינה טכנית. משחקי ספורט

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully