מה עוד אתם צריכים? איזה עוד הוכחה אני כבר יכול להביא לכם כדי שתודו שאלוהים באמת קיים? אחרי שיצא המשחק Splinetr Cell הראשון הייתי בטוח שהגאולה תגיע בקרוב, אנשים יראו את הגרפיקה המדהימה ואת המשחקיות הנהדרת ויבינו, כמוני, שבטוח יש כוח עליון שמאפשר את כל זה. אבל אתם החילונים עקשנים.
עכשיו הגיע Splinter Cell: Pandora Tomorrow לקונסולת הפלייסטיישן 2 ואני שוב מוצא את עצמי מתגמד אל מול כוחו של האל ליצור משחקים מדהימים שכאלה. המשחק החדש מאוד דומה למשחק הראשון והוא אפילו מרגיש כמו 'המשך עלילותיו של הסוכן החשאי סאם פישר'. כמו במשחק הקודם אנו צריכים להתגנב אל תוך מבנים שמורים במיוחד מבלי שאף אחד יראה אותנו, לבצע משימה קטנה ולצאת מהמקום בשקט.
העלילה הפעם לוקחת אותנו לאינדונזיה, שם טרוריסטים מרושעים ימח שמם וזכרם מאיימים על העולם בעזרת נשק ביולוגי חדש וקטלני. אנחנו, בתור סאם פישר, צריכים להתגנב אל הבסיסים השמורים ביותר של הטרוריסטים בכל רחבי העולם ולסכל את המזימות שלהם בשקט ומבלי להתגלות, פשוט התרוממות נפש.
אין שום ספק שהמשחק לא מציע הרבה יותר ממה שהציע המשחק הקודם בסדרה אבל זה בדיוק הרעיון, המשחק הראשון היה כל כך מוצלח שכל מה שהיה נדרש בשלב זה הוא לעשות עוד משחק מאותו סוג. כמו שאומרים אצלנו בהתנחלות "מתכון מנצח לקוגל לא מחליפים".
ארץ הקודש
המשחק לוקח אותנו לכל מני מקומות בעולם כשהחשוב שביניהם הוא כמובן ירושלים הבנויה, ירושלים השלמה, שלנו לעד. בתור סאם אנו זוכים להתגנב בויה דה לה רוסה, לחלוף בשקט ליד שני אברכים צעירים בזמן שהם מדברים בשפת הקודש ואפילו לחטוף תושבים ערבים ולעלף אותם בחושך (זה לא מקדם את המשימה לשום מקום אבל זאת מצווה בכל זאת).
המשחק עשוי מצוין, אמנם אנו מרגישים לכל אורך המשחק את היד הבלתי נראית של המתכנתים שקבעו בשבילינו את סדר הפעולות שניקח, אך המשחק בכל זאת נשאר מעניין ומרתק. חלק מהשלבים במשחק הם יצירת מופת של ממש, בעיקר השלב עם הרכבת, שהספיק להפוך לסוג של קאלט בקהילת הגיימרים בעולם.
כמו המשחק הקודם, גם Splinter Cell: Pandora Tomorrow הוא משחק בעל גרפיקה מעולה, סאונד משובח, משחקיות מעניינת, שליטה נוחה וסיפור שאפשר להישאב אליו, אז איך אין אלוהים? איך?! לא באמת, תסבירו לי איך אין כוח עליון כששני משחקים כל כך טובים קיימים בשוק ובקרוב נזכה לראות את יציאתו של המשחק השלישי בסדרה שצפוי להציג גרפיקה טובה יותר ומשחקיות מפותחת בהרבה.
ואפילו לא דיברתי על האפשרות למשחק ברשת, שלפי מה שהבנתי היא הסיבה האמיתית לקנות את המשחק, לצערי עדיין לא התקינו לנו אינטרנט מהיר בהתנחלות שלנו אז לא יצא לי לשחק נגד אנשים אחרים, אבל אם יש לכם אינטרנט מהיר ומתאם לרשת, אל תחשבו פעמיים ותקנו את המשחק. המפיצה של המשחק בארץ היא 'הד-ארצי' והוא עולה בסביבות ה-330 שקלים.