וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יהווה . קום

12.10.2004 / 12:52

מחקר חדש המפורסם באתר איגוד האינטרנט הישראלי: מאבק הרבנים החרדים באינטרנט - נכשל

מחקר חדש, שכותרתו: "טכנולוגיה מתורבתת: אינטרנט ופונדמנטליזם דתי", פרי עטם של צמד החוקרים, פרופ' גד ברזילי וקרין נהון-ברזילי, מנסה לבדוק את התמודדות החברה החרדית עם האינטרנט. המחקר מנסה לשרטט פרופיל מקיף של הגולשים החרדים, ניצול יתרונות האינטרנט ואופן השימוש ברשת בחברה החרדית הסגורה. המחקר מתפרסם לראשונה בעברית ב"מגזין ברשת" שבאתר איגוד האינטרנט הישראלי.

על פי תוצאות המחקר, מאבק הרבנים החרדים ברשת נכשל והשימוש בכלי זה קיים באופן נרחב, יחסית, גם בחברה החרדית. החוקרים הצליחו לאפיין אוכלוסיית גולשים חרדית, אשר גולשת ממקומות ציבוריים ולא מן הבית. מכיוון, שהחברה החרדית די סגורה ומגובשת, ואינה ששה לנדב מידע ולענות על שאלונים, עיקר המידע שעליו מתבסס המחקר, שאוב ממקורות אינטרנטיים דוגמת בסיס המידע של אתר "חבר'ה" - אתר קהילות חינמי.

למרות שהגלישה ברשת הותרה ע"י הרבנים למטרות עבודה בלבד, הגיעו החוקרים למסקנה, כי השימוש החרדי באינטרנט הוא מאסיבי. חרף זאת, אחוז המשתמשים באינטרנט בבתיהם הוא, עדיין, נמוך מאוד בהשוואה לאחוז הגושלים באוכלוסיה הכללית. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה משנת 2002, בבני ברק לבדה יש מחשבים ב-37% מהבתים, אך רק 6.4% מהם מחוברים לרשת - לעומת 57% ו-33.2% מהבתים בת"א, בהתאמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully