חברת יצור המעבדים הגדולה בעולם, הודיעה לאחרונה כי היא לא תשווק מעבדים במהירות 4Ghz כפי שהבטיחה. ההחלטה מגיעה כחלק משינוי גישה המתרחש בעולם יצרניות המעבדים, בו החברות מפסיקות לחפש דרכים להגביר את מהירויות השעון של המעבדים ובמקום כך להתרכז בדרכים אחרות להגברת כוח החישוב.
עד כה יצרניות המעבדים היו כלואות במעיין מרוץ בו הן מחפשות דרכים להגביר את מהירויות השעון של המעבדים. מהירות שעון היא למעשה המהירות בה המעבד מסוגל להריץ חישובים. המעבד במהירות 4Ghz היה צפוי להיות המעבד המהיר ביותר של חברת אינטל ותאריך היציאה שלו עמד על תחילת השנה הבאה.
מאז שנת 1979, בה הוציאה אינטל את המעבד 8088 שלה, אשר פעל במהירות שעון של 5Mhz בלבד, ניסתה החברה למצוא עוד ועוד דרכים להגביר את מהירות השעון של המעבד. לאחרונה, כאמור, אינטל ביטלה את יציאתו של מעבד ה-4Ghz במטרה להתמקד בטכנולוגיית הליבה הכפולה, שבעזרתה ניתן לדחוס כוח חישוב של שני מעבדים על שטח של מעבד יחידי.
במקביל הודיע חברת AMD כי היא תחשוף בשבוע הבא את מעבד ה-Athlon 64 FX-55 החדש שלה, אשר מותאם במיוחד לגיימרים כבדים. במקביל תחשוף חברת AMD את מעבד ה-AMD Athlon 64 4000+ שלה, אשר צפוי להיות מעבד ה-AMD המהיר ביותר המיועד למחשבים אישיים.
משנים גישה
17.10.2004 / 11:51