לפני 20 שנה היה לתומאס "דוק" רו חזון לשחות מתחת למים בתוך דולפין מכני. כשכולם אמרו לו שהוא משוגע זה רק גרם לו להתמקד יותר במטרה שלו. וכעת, לאחר שהקדיש לפרוייקט את רוב חייו, הציג תומאס את הדולפין הביוני שלו בתערוכה חגיגית בשם "צעצועים לילדים גדולים" שנערכה בניו זילנד. מי המשוגע עכשיו?
תומאס מגדיר את הצוללת הקטנה שלו ככלי התחבורה הראשון שנועד לתעופה מתחת למים. את העבודה על הדולפין החל תומאס בשנת 1988 ובשנת 1992 כבר היה לו אבטיפוס ראשון. את האבטיפוס מסר תומאס למשקיע במטרה להתחיל לשווק אותו אך המשקיע נעלם, העסקה נפלה ותומאס מעולם לא ראה את האבטיפוס מאז.
תומאס לא התייאש והחל לעבוד במרץ על הדגם הבא של הדולפין, אשר בסופו של דבר הוצג בתערוכה בניו זילנד. כיום הוא עובד על דגם חדש של הצוללת, אשר יגיע עם שני מושבים ומנוע חזק יותר. הדגם הנוכחי משתמש במנוע של אופנוע ים בעל 110 כוחות סוס (סוס ים?). והוא עשוי מתערובת של חומרים קשיחים וקלים במיוחד כגון Kevlar. בעזרת 5 מנגנוני שליטה הדולפין יכול לבצע היפוכים, לצלול לעומק ואף לקפוץ מחוץ למים כמו דולפין אמיתי.
"כמעט כל מי שהצגתי לו את הדולפין אמר לי שאני הולך להיות איש מאוד עשיר אך אני עדיין מחכה שזה יקרה" אומר תומאס, "ייצור של כל צוללת כזו עולה אלפי דולרים ועדיין לא ברור מי האנשים שירצו לקנות מכשיר כזה"
לעוף מתחת למים
נימרוד בן משה
19.12.2004 / 12:42