לא כל כך מזמן הצגנו לכם כאן את שואב האבק האוטומטי של חברת Friendly Robotics הישראלית, שמסתובב לבדו בבית ומנקה בו כל פינה. במקביל שיווקה החברה את מכסחת הדשא האוטומטית שלה, שעושה פחות או יותר אותו הדבר, רק בגינה.
כעת הכריזה החברה על תחילת שיווקו של רובומו RL1000 . מכסחת דשא אוטומטית באמת (אבל באמת!). את מכסחת הדשא החדשה מתכנתים פעם אחת ואין צורך להוציאה או להחזירה מהמחסן לדשא. אפשר לצאת לחו"ל לפרק זמן בלתי מוגבל ורובומו יוצא בעצמו לכסח את הדשא , וחוזר לעמדת הטעינה בסיום העבודה כדי להמתין למועד הבא.
הרובוט מצוייד במספר רב של חיישנים שמונעים ממנו לעבור את גבולות הדשא, להתקע בחפצים או, חס וחלילה, לדרוס בן אדם או בעל חיים. כמו כן הרובוט מכסח בצורת זיג-זג מדוייקת שמוודא שהוא יעבור על כל ס"מ במדשאה שלכם.
ומה עם כל הדשא שהוא מכסח, אתם שואלים? מי יפנה אותו? אף אחד! רובומו קוצץ את הדשא לחתיכות קטנטנות שהופכות במהירות לזבל אורגני ולמעשה עוזרות לדשא לצמוח. מעבר לכך הוא פועל על חשמל ולכן הוא אינו פולט חומרים מזהמים.
מחירו של הרובוט הציוני המתוחכם עומד על 5980 שקלים. שזה לא הרבה בשביל מכשיר שעושה הכל (אבל הכל) לבד.
מכסח הדשא הדור הבא
נימרוד בן משה
30.3.2005 / 14:50