וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנה באים ימים טובים

5.4.2005 / 14:53

היטאצ'י מכריזה על פריצת דרך בתחום הכוננים הקשיחים – 10 ג'יגה בייט של מידע על כל ס"מ רבוע בכונן

חברת היטאצ'י הכריזה על פריצת דרך שהיא השיגה בתחום הכוננים הקשיחים. על פי החברה, הפיתוח החדש שלהם יאפשר אכסון של 10 ג'יגה בייט של מידע על כל סמ"ר בכונן, פחות או יותר (20 ג'יגה בייט על כל אינץ' רבוע). פריצת הדרך התאפשרה בזכות טכנולוגיה חדשה המאפשרת אכסון וקריאה של מידע בצורה אנכית בנוסף לרישום בצורה אופקית שהיתה נהוגה עד היום.

מה שזה אומר בעצם זה שבמקום לרשום את המידע בצורה דו מימדית (על ציר XY), הכוננים החדשים רושמים את המידע בשלושה מימדים (ציר XYZ). היטאצ'י תשחרר לשוק מספר כוננים הפועלים על הטכנולוגיה החדשה כבר בסוף השנה הנוכחית, אך אלו צפויים להכיל רק 130 עד 150 ג'יגה ביט לאינץ' רבוע (8 ביט = 1 בייט), הדור הבא של הכוננים כבר יכיל 230 ג'יגה ביט לאינץ' רבוע.

החברה צופה כי לקראת שנת 2007 היא תשלים את העבודה על הכוננים החדשים ואז נוכל לראות בשוק כוננים קשיחים למחשב המכילים טרה בייט של מידע (אלף ג'יגה בייט) וכוננים זעירים למכשירים ניידים, כגון טלפונים סלולרים, בעלי קיבולת של 20 ג'יגה בייט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully