סוני הציגה לאחרונה את מצלמת הוידאו הדיגיטלית החדשה שלה. מדובר במצלמת ה-High Definition הקטנה והקלה בעולם, שמוצעת לקהל הרחב. המצלמה החדשה מבוססת, למעשה, על דגם של מצלמה אחרת של סוני בשם HDV 1080i. הדגם החדש, הנקרא HDR-HC1 Handycam, שוקל 680 גרם בלבד, הוא מצויד בעדשת Carl Zeiss והוא עולה כ-2,000 דולר - לא זול בכלל.
בזכות צריכת חשמל נמוכה יותר, מסוגלת המצלמה להקליט כ-90 דקות רצופות בעזרת סוללה קטנה יחסית. המצלמה מגיעה גם עם מסך מגע LCD בגודל 2.7 אינץ' שדרכו אפשר לגשת לכל התפריטים. ניתן גם לצלם בעזרתה תמונות סטילס באיכות 2.8 מגה פיקסל, והיא מגיעה עם עוד תוספות סטנדרטיות יותר כמו מייצב תמונה, חיבור מהיר לתוכנת עריכה במחשב ואפשרות הדפסה של תמונות ישירות מהמצלמה למדפסת (ללא צורך במחשב).
סוני החליטה להתחיל לשווק את הדגם החדש כתשובה לצורך של הציבור האמריקאי בתכני HDTV. על פי הערכות, עד סוף שנת 2005 יהיו כ-15 מיליון מכשירי טלוויזיה התומכים ב- HDTV ברשות הציבור האמריקני. סוני יודעת שאותו הציבור ירצה גם לצלם את סרטי החופשה שלו באותה איכות.
אמנם 2,000 דולר הוא סכום לא קטן בכלל אך סוני מקווה שאיכות התמונה שמפיקה המצלמה, תהפוך אותה לקנייה כדאית.
הגודל קובע
נימרוד בן משה
18.5.2005 / 14:26