האמריקאים, כידוע, הם עם פרנואידי לחלוטין. כחלק מהניסיון למנוע את ה-11/9 הבא, החליטה הועדה לביטחון פנים לבדוק סוג חדש של מכשירי רנטגן בשדות התעופה. המכשיר מאפשר לבודק לראות אם הנבדק מחזיק על עצמו סכין, אקדח או כל חפץ אחר. אבל החלק המעניין הוא שהמכשיר מאפשר לראות את גופו העירום של הנבדק, בפרטי פרטים. "ובכן, ניתן לראות ממש הכל" מסר ביל סקאנל, יועץ טכנולוגי ותומך בחופש הפרט, "אפשר לראות פטמות ואת קוי המתאר של אברי המין".
ומה יש לועדה לביטחון פנים להגיד על חיפוש העירום הוירטואלי שהם עומדים לכפות על תושבי ארה"ב? ובכן, מסתבר שגלאי מתכות כבר לא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך וסוכנים רבים הצליחו להבריח כלי נשק על גופם בבדיקות פתע שנערכו. הועדה החליטה על גישה אישית יותר והורתה לבודקים הבטחוניים להתחיל למשש את העוברים בשדה התעופה.
אך הציבור האמריקאי הגיב בזעם למישושים הפולשניים ולכן הוחלט להציב את מכשירי הרנטגן החדשים (והפולשניים עוד יותר). כבר כעת החלו זעקות כנגד המכשור החדש. "יש לי בת יפיפיה בת 29 ואישה מדהימה ואני לא רוצה שעובדים בנמל התעופה יסתכלו על גופן העירום כאילו שזה היה פיפ שואו" אמר אחד המתנגדים.
מכשירי הרנטגן החדשים יחלו לפעול במספר שדות תעופה ברחבי ארצות הברית עוד במהלך השנה הנוכחית. עדיין לא נמסרה רשימה של שדות התעופה שישתתפו בניסוי.
רואים לכם
נימרוד בן משה
25.5.2005 / 12:17