עד היום, כשבקבוק היין התחיל לדבר אליכם, זה היה סימן מובהק להפסיק לשתות, אך פיתוח חדש באיטליה ידאג שהבקבוק ידבר אליכם, עוד לפני שלקחתם ממנו לגימה. למעשה, לא מדובר בבקבוק עצמו אלא בתוויות המודבקת עליו. חברת מודולגרף, אשר ממוקמת בטוסקנה, מפתחת בימים אלו תוויות יין מדברות שיסבירו לכם כל מה שצריך לדעת על היין, בקול אנושי.
דמיינו את המצב הבא: אתם עומדים מול מדף יינות ומנסים בחור יין שיתאים לארוחת הערב שתכינו. כאשר תרימו את בקבוק היין, הוא יתחיל לדבר על עצמו, בגוף ראשון. הוא יספר לכם מאילו ענבים הכינו אותו, באיזו שנה הוא יוצר, באיזו טמפרטורה הכי טוב לשמור ולשתות אותו ועם איזה סוג אוכל הוא הכי מתאים.
איך זה עובד? בתוך התויות מושתל שבב הכולל את כל המידע על היין הספציפי שנמצא בבקבוק, כאשר נצמיד לבקבוק מכשיר מיוחד בגודל של קופסת סיגריות, נוכל לשמוע את הבקבוק מדבר. חברות נחשבות לייצור יין, כמו Brunello, כבר הביעו עניין בתוויות המיוחדות.
צרכני יין איטלקים יוכלו להתחיל להקשיב לבקבוקי היין שלהם כבר בחודש נובמבר. אם הפיתוח החדש יתקבל בהצלחה באיטליה, תרחיב החברה את פעילותה גם לאזורים אחרים בעולם.
בקבוק יין מדבר
נימרוד בן משה
7.7.2005 / 12:23