אחד הדברים שהכי הדהימו אותי בבני אדם זה היכולת שלנו להירדם ברגעים הכי לא הגיוניים. אפילו אם אנחנו נוהגים ברכב ואנחנו יודעים שהרדמות עלולה להביא למוות שלנו אנחנו נירדם. פעמים רבות אנו חוזרים ברכב בלילה ואנחנו עייפים מאוד, כדי לא להרדם אנחנו מפעילים את הרדיו על פול ווליום ופותחים את כל החלונות. חלקנו אפילו נותנים לעצמנו סטירות לאורך כל הדרך הביתה (מה, זה רק אני?)
Drive Alert Master הוא גאדג'ט שנועד בדיוק בשביל הרגעים הקשים הללו. מדובר במכשיר קטן שמתלבש לנו על האוזן כמו דיבורית אלחוטית. ה- Drive Alert Master קולט את תנועות הראש שלנו ושומר עלינו שלא נרדם על ההגה. ברגע שהראש של הנהג מתחיל "לצנוח" למטה, המכשיר מתחיל לצפצף לנו בתוך האוזן, חזק!
ניתן לכוון את הזווית שבה המכשיר מתחיל לצפצף כדי שלא נתחרש בכל פעם שאנחנו מורידים את הראש לכיוון לוח המחוונים. כל עוד המכשיר תקוע לנו בתוך האוזן אין סיכוי שנרדם על ההגה וזה דבר חשוב מאוד.
היתרון הגדול של המכשיר הוא בפשטות שלו, הוא אינו מסורבל והוא לא משתמש בטכנולוגיה מתוחכמת מדי, כך שניתן תמיד לסמוך עליו. אין ספק, הוא מעצבן, אבל זה חלק מהרעיון. המחיר של ה- Drive Alert Master נע בין 20 ל-30 דולר ברחבי האינטרנט.
קום!!
נימרוד בן משה
13.9.2005 / 15:23